kändisfrisören Corinne Henriksson
Här är kändisarnas värsta hårmissar
1:28

Efter reklamen: Här är kändisarnas värsta hårmissar

(1:28)

Slå på ljud

Det är många som väljer att klippa håret hemmavid – antingen för att dryga ut tiden mellan de mer kostsamma frisörbesöken, eller för att slippa gå till frisören överhuvudtaget.

Men att lyckas med hemmaklippningen kan vara en riktig utmaning, och det som verkar som en bra idé kan sluta i tårar och en akutbokad frisörtid. De behöver dock inte vara så.

Kändisfrisören och hårentreprenören Corinne Henriksson, som grundat Stockholmsbaserade frisörsalongen Corinne & friends, ger sina bästa tips för att lyckas med klippningen på hemmaplan.

Quiz: Sant eller falskt om hårvård – har du koll på myterna?

Frisören: Tänk på det här när du klipper hemma

Även om frisören trycker på att det är bäst att klippa sig hos en utbildad frisör, så menar hon att det viktiga för att lyckas hemma är att man har rätt verktyg.

– Jag rekommenderar alltid att gå till en frisör, och att inte klippa håret själv. Men ska man ändå göra det så är mitt bästa tips att använda rätt verktyg. Om man känner sig osäker rekommenderar jag att kontakta sin frisör som känner ens hår och kan ge mer exakta råd. Så länge man får proffsråd och har rätt verktyg så är det svårt att misslyckas, säger Corinne till Damernas värld.

Håret förstördes hos frisören – nu ber hon om hjälp

Vanligast är kanske att klippa topparna hemma – men det varnar Corinne för att göra.

– Att klippa topparna är lika komplicerat som att klippa en frisyr, jag vet att det är många som har missuppfattat detta. Det viktiga i processen är hur håret klipps, inte hur mycket som klipps. Sen är det självklart ett större projekt att klippa ett långt, tjockt hår kort än att bara ta lite på topparna, men själva klippningen är fortfarande lika viktig. Än en gång så är rätt verktyg det viktigaste, säger hon till sajten.

Det allra vanligaste felet folk gör är att de tror att den vanliga kökssaxen är ett bra verktyg för att klippa håret.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

– Man tänker att man ska spara pengar och gör något förhastat som i slutändan kostar mer än ett vanligt besök hade gjort från första början. Det absolut viktigaste rådet jag kan ge är: använd inte kökssaxen! Investera i bra verktyg för att hålla håret i schack hemma.

Mest läst