Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

6 misstag många gör när de tvättar av sminket

28 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografKarolina Grabowska/pexels
kvinna med rengöring i ansiktet
Din rengöringsrutin lägger grunden till en välmående och fräsch hy men allt från fel val av produkt till vilken temperaturen du har på vattnet kan faktiskt ge motsatt effekt.
Annons
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskneBrand logo
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

Det är inte bara primers och makeuphybrider som lägger grunden till en snygg sminkning. Din hudvårdsrutin är minst lika viktig och det börjar med rengöringen. Om du inte tar bort smink och smuts på rätt sätt kan det göra huden torr, täppa till porer och ge hudutslag. Här är några saker att undvika om du vill ha en välmående hy och ett snyggare makeupresultat.

Tänk på att inte..

...välja fel rengöring för din hud

Det finns många rengöringar på hyllan men inte alla passar just dig. Det är viktigt att du väljer en som passar din hudtyp så att tvätten. Fel tvätt kan göra en torr hud torrare, orsaka känslighet och göra att en fet hy börjar producera ännu mer sebum. Det vanligaste misstaget är att välja något som är för kraftfullt. Tycker du att din rengöring känns lite för mesig. Då är det bättre att köra det gamla hudterapeut-knepet och tvätta två gånger istället för att använda en stark produkt. Kör gärna med en oljerengöring första omgången och en löddrande tvätt nummer två.

Annons

... ta bort sminket med rengöringsservetter

Den enda gången det är ok att använda så kallade makeup wipes är om du sitter på ett flygplan. Då kan du också använda dem till att göra rent händerna och torka bort kladd från klappbordet. Makeup wipes gör inte riktigt rent, de geggar mest runt smutsen på ytan vilket inte är någon bra nyhet om du vill ha en fräsch och lystrig hy.

... ta för varmt vatten

Det finns få saker som torkar ut huden så mycket som varmt vatten. Dra ner på temperaturen och avsluta gärna kallt. Det ger superfin lyster.

... köra samma rengöring till ögonmakeupen som till övriga ansiktet

Eftersom huden kring ögonen är tunn och den makeup som man använder här ofta är lite mer envis när den ska bort bör du välja en speciell makeupremover för ögonpartiet. De brukar kombinera upplösande ingredienser med vårdande för att vara effektiva och snälla på samma gång.

... glömma halsen

Det brukar inte vara förrän huden här visar sig lite tröttare och slappare som man märker att ansiktet inte slutar vid hakan, den går hela vägen ner till bröstvårtorna. Och hela detta område behöver rengöras för att få bort smuts och föroreningar men också för att få igång en välgörande cirkulation och se till att efterföljande produkter tas upp lättare.

... byta ut rengöringen mot kokosolja

Kokosolja kan kännas mysigt, mjukt och naturligt men den har inte tillräckliga förmåga att lösa upp makeup och smuts från luften så att huden blir helt ren. Många hudterapeuter vittnar om kunder som fått matt och trist hud efter att ha bytt till kokosolja som rengöring. Anledningen är att oljan klistrar ihop döda hudceller så att de inte trillar av lika lätt.

Annons