Artikeln innehåller reklamlänkar
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne
4:02

Efter reklamen: Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

(4:02)

Slå på ljud

Även om concealer finns i de flestas sminkväska är det fortfarande många som tycker det är svårt att få på den här produkten snyggt. Målet är en felfri finish utan ränder, den ska verka utan att synas, täcka mörka ringar men inte lägga sig i linjer. Inte helt lätt när huden kanske är lite skrynklig. Så hur gör man? Vi har samlat flera smarta tips som hjälper dig.

1. Fukt är grunden

Se till att huden under ögonen är väl återfuktad innan du börjar. En bra ögoncreme är grunden till en snygg finish precis som i övriga ansiktet men lägg gärna en mask lite då och då för att plumpa huden extra. En favorit är hyllade BeautifEye Brightening Eye Patches från Pixi. De kostar 339 kr och finns här (länk till Kicks).

återfuktande ögonmask

2. Jämna ut

Grunda med en ljusreflekterande och utjämnande primer men tänk att det behövs pyttelite då du ju ska lägga concealer över. En gammal favorit är 24K Gold Lift & Firm Prism Cream från Peter Thomas Roth som både jämnar ytan lite, ljusar upp mörka partier och får den concealer du använder efter att sitta längre. Den kostar 519 kr och finns här (länk till butik).

guldglänsande primer som är perfekt att ha under ögonen

3. Håll igen på dosen

5 sheet-masker att satsa på för att få strålande hy

Även om du tycker att det är mycket att dölja så är det bättre med lite produkt än att ladda på med en större dos. Välj en lättarbetad concealer som gärna är hudvårdande och jobba i tunna lager, annars blir effekten lätt kakig. Vårens stora snackis bland concealers är den suveräna Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry där du också får en stor dos hudvårdande ingredienser. Denna kan du med fördel också använda vid näsvingarna. Den kostar 389 kr och finns här (länk till butik).

concealer med hudvårdande effekt

4. Neutralisera mera

Vill du ha fler nyanser att välja mellan och en lite mer täckande formula ska du spana in Fenty Beautys nya Bright Fix där de 16 färgerna är framtagna för att neutralisera trista toner och man tänkt på alla behov, oavsett om du är väldigt ljus, riktigt mörk eller någonstans däremellen. Även här får du faktiskt en liten hudvårdande och återfuktande effekt. Den kostar 289 kr och finns här (länk till butik).

concealer med neutraliserande effekt

5. Bästa redskapet

Pensel kan tyckas vara det enklaste alternativet när du ska lägga concealer under ögonen men en rentvättad fingertopp tycker jag är att föredra här då det får formulan att smälta ihop fint med huden. Applicera några punkter med foundation och jobba in produkten genom att trycka in den med vertikala rörelser. Drar du horisontellt lägger sig formulan lättare i veck.

6. Sista touchen

Fixera med ett ultralätt och transparent puder. Då får du inte bara concealern att hålla sig på plats. Det gör också att mascaran inte löses upp av fukten från concealern och kladdar av. Hos Pat McGrath Labs hittar du ett utmärkt sådant som faktiskt är framtaget just för den här delen av ansiktet. Sublime Perfection Blurring Under-Eye Powder innehåller dessutom osynliga ljusreflekterare som suddar ut ojämnheter. Det kostar 399 kr och finns här (länk till butik).

fjäderlätt puder att fixera concealern med

Vårens bästa hudvårdsnyheter 2021

7. Att dölja en plita

När saker står upp finns det andra utmaningar när det gäller concealer. Ska du täcka en finne behöver du en krämigare och segare formula än under ögonen. Un Cover-Up från RMS Beauty är kraftigare än By Terrys pensel-concealer men blir ändå väldigt naturlig på huden. Den kostar 390 kr och finns här (länk till Åhlens).

hudvårdande concealer med krämig formula

8. Målinriktad applicering

Det är också bättre att använda en liten pensel som gör att du verkligen kan sätta concealern precis på plitan. Är huden runt omkring röd kan du utöka området litegrann. Fäst inte med transparent puder då det kan highlighta området och det vill du undvika. Här är det bättre att använda ett mineralpuder i din hudton, det både döljer bättre och har vårdande effekt. Klassikern är Bare Minerals Original Foundation som finns i massor av nyanser och dessutom skyddar mot solljus. Det kostar 395 kr och finns här (länk till Åhlens).

Iskuben hetaste verktyget i hudvårdsrutinen just nu

mineralfoundation är bra på att täcka
Mest läst