Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så fejkar du ett fräscht ansikte – med produkter du redan har hemma

16 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Känner du att ett år med pandemi börjar ta ut sin rätt på ditt utseende, och att det är dags att göra något åt det?
Nu ger kändissminkösen Bryony Blake sina bästa tips för att piffa till ett trött ansikte – med produkter som många redan har i sin ägo.
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Med en global pandemi som pågått i över ett år så är det inte så konstigt om man känner sig lite extra trött och sliten. Men nu när våren är här i full blom och sommaren väntar runt hörnet kan det vara härligt att ge lite liv åt sina trötta anletsdrag.

Kändissminkösen Bryony Blake ger sina bästa tips i Daily Mail för att rädda ett pandemitrött ansikte – och det krävs mindre än man kan tro för att få till den härligt naturliga looken!

1. Använd en matt hudkräm

För att undvika att bli oljig under dagen när man vistas i solen kan det vara bra att grunda med en hudkräm som har en mattande effekt. Men glöm inte solskyddsfaktor heller!

2. Håll dig till lättäckande foundations

Bryony Blake förklarar att det finns mycket att tänka på när man köper foundation – allt handlar inte om att hitta rätt hudton.

Annons

– När det kommer till täckning, så är det viktigt att välja en foundation som återfuktar huden och ger rätt nivå av täckning. Man vill att hyn ska se fuktig ut och ha lyster, och när vädret blir varmare kommer du vara tacksam över en lätt formula.

3. Ta hjälp av ögondroppar

Under pandemin har många behövt sitta ännu mer än vanligt vad datorn, när de haft digitala möten. För att hjälpa trötta skärmögon kan man använda vanliga ögondroppar.

– Innan jag applicerar något smink så lägger jag i några droppar ögondroppar i varje öga för att fräscha upp och återuppliva dem.

4. Få definition med krämögonskugga

– Jag tycker om att hålla det enkelt på ögonen, så jag börjar med en krämögonskugga, Det är lätt att applicera och går på några sekunder. Sen tar jag lite brunpuder och sveper längs globlinjen för att definiera lite.

5. Ett läppbalsam med lite färg gör tricket

För att få lite härlig vårfärg i ansiktet så kan lite krämrouge och ett färgat läppbalsam räcka för att man ska se fräsch ut.

Annons

– Mitt favoritknep för ett fräscht ansikte är att ta lite krämrouge och applicera på kindernas höga punkter med fingertopparna. Jag älskar sen att ta ett färgat läppbalsam på läpparna för en gnutta färg.

6. Highlighter ger hälsosam lyster

– Mitt sista tips är att med lätt hand borsta på lite highlighter på kindbenen, och glöm inte att lägga en liten punkt på inre ögonvrån också för att öppna ögonen ytterligare.

– Highlighter bygger man upp så börja med en liten mängd och ta sedan mer om du behöver.

Annons