Artikeln innehåller reklamlänkar
Kvinna på blomsteräng
0:58

Efter reklamen: Snyggt målade läppar i raketfart

(0:58)

Slå på ljud

Med några få men väl valda produkter kan du få till en riktigt snygg och hållbar sminkning till midsommarfestligheterna på bara några minuter. Perfekt en dag när det är mycket som händer och du hellre vill lägga din tid på mat, mingel, kranspyssel och lekar.

Förbered

peelande mask som ger ren, len och lystrig hy

Preppa huden redan dagen innan så den är väl återfuktad. Kör en peeling och sedan en nattmask som gör att du vaknar till fräsch lyster och plumpad hy. Magisk peeling som ger fantastisk glow är Exfoliating Mask från Joanna Vargas som du hittar här (länk till Apprl). Riktigt bra masker för olika önskemål kan du hitta här.

Psst! Har du inte hunnit fixa din midsommaroutfit ännu? Här har vi samlat årets snyggaste midsommarklänningar och här hittar du blomsterkransarna som håller hela sommaren.

5 bästa ansiktsmaskerna som ger dig fukt

Multifunktionell makeup

foundation med flera funktioner i en tub

Grunda med en bra primer och fortsätt sedan att applicera BB eller CC-kräm, gärna med solskydd. En av de mest snabbmålade och bästa är Erborians Ginseng BB Cream som har SPF 20. Du hittar den här (länk till Apprl).

välfylld palett med fina sommarfärger

Borsta en ljus skugga, i champagne, beige eller banan färg, över hela locken som en grund. Måla kajal runt ögonen, du behöver inte göra det perfekt och välj en färg du gillar. Ta en ögonskugga i samma nyans och sota över kajalen så blir det både mjukt och du fäster pennan för bättre hållbarhet. För lite extra blänk till blicken trycker du en guld- eller silverskimrande skugga vid inre ögonvrån. Underbar palett med en mängd användbara och sommarfina färger gör Nathalie Berzelius Stockholm. Här får du också highlighter om du vill ge kindbenen lite extra lyster. Du hittar paletten här (länk till Apprl).

Sommarens finaste korall-färgade nagellack

vattenfast mascara som ger volym

Ladda fransarna med ett par lager vattenfast mascara som håller genom både lätta sommarregn och svettiga danser. En av de bästa är Monsieur Big WP från Lancôme där du får både fin volym, flörtig längd och en formula som sitter säkert. Den har också en lättmålad borste. Du hittar den här (länk till Åhléns).

Dutta på krämrouge på kinderna med fingrarna, ros eller aprikos ger en fräsch look och rödare nyanser en mer modern. Använd samma färg till läpparna så kan du toppa med läppglans under dagen. Multifunktionellt stick som finns i många fina färger är t ex Nudies Bloom All-over Dewy från Nudestix som du hittar här (länk till Apprl).

Avsluta med en lätt dusch av settingspray för extra bra hållbarhet. Här finns lite olika varianter att välja mellan beroende på vilken finish du vill ha: matt, lyster eller bara bättre makeupfäste utan effekt.

Bästa solskydden med lätt färg att välja till sommaren

Smarta uppiffnings-produkter

setting spray med solskydd och fukt

Stoppa ner LH Cosmetics Blotting Powder i väskan som gör det enkelt att snabbt matta ner en blänkande näsa eller svettig panna. Lägg också ner det smarta sticket från Nudestix och ett läppglans så du kan bättra på allt från kindfärgen till läppar och highlighter under dagen. Sist men inte minst - glöm inte solskyddet. Coolas Makeup Setting Sunscreen Spray SPF 30 gör det enkelt att fylla på under dagen samtidigt som det fräschar upp din sminklook och får den att hålla ännu längre. Kom bara ihåg att skaka flaskan innan du börjar mista. Du hittar den här (länk till Apprl).