Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så förhindrar du svett och fukt att förstöra din frisyr – enkla superknepet

12 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPEXELS
Värmen är här! Men hur härlig den än må vara så kan också svett i hårbotten, och en hög luftfuktighet, förstöra din frisyr. Femina vet hur du slipper problemen.
Annons
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023Brand logo
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023

Veckan bjuder på värmebölja... Sommaren tycks vara här, för att stanna. Och hur härligt de än må vara med denna värme så betyder också nöjd temperatur en hel del mer svett. Femina har redan guidat våra läsare till att slippa lårskav och bröstsvett. Men hur gör man med håret då? När temperaturen stiger (och luftfuktigheten med den!) så brukar håret helt enkelt börja leva sitt eget liv! Friss, fukt, svett och annat kan helt enkelt förstöra frisyren helt och hållet. Och hur roligt är det, när man precis duschat, fönat och gjort sig iordning? Femina guidar dig till fem smarta råd på vägen – för att jobba med värmen och fukten, istället för mot den.

1. Förstå fukten

Du kanske vet att fukt får håret att krusas, men vet du varför? Om du ska jobba med vädret istället för att bekämpa det så borde du veta exakt vad som händer... Extra fukt i luften innebär att ditt hår är mer känsligt för skador. När håret är frizzigt så förvärras det, varje gång du borstar det. Att välja uppsatt hår kan vara en smart sak. Då slipper du borsta och kamma.

Annons

2. Omfamna din hårkvalitet

Det bästa sättet för ditt hår att fungera bra i fukten är att omfamna hårets naturliga tillstånd. Ja, vi vet att det är lättare sagt än gjort. Men att omfamna din naturliga hårstruktur är både skönare och bättre – dessutom sparar du tid och pengar. Har du rakt hår? Att locka det till vågor är meningslöst när du möter fukt och värme. Samma sak med att räta ut de naturliga lockarna. Arbeta med det du redan har!

3. Skippa värmeverktygen

Spara extra tid och ansträngning genom att kasta (eller lägga...) bort dina heta stylingverktyg när det är fuktigt och varmt i sommar. Vi vet alla att värmestyling skadar ditt hår, så när du värmer håret innan du går in i luft med hög luftfuktighet är du mottaglig för ännu mer fukt och, ja, du gissade rätt: frizz.

4. Välj rätt produkter

Att omfamna din naturliga hårstruktur och hoppa över stylingverktygen betyder inte att du inte ska förbereda och skydda ditt hår när det är extra fuktigt ute. Från rätt schampo till serum och geler till fuktsäker finishing-spray, det finns flera produkter du kan lägga till eller byta till din rutin för att få ditt allra bästa sommarhår.

5. Mixa din styling

En enkel lösning för frizz som inte kan tämjas? En enkel up-do, alltså håruppsättning. Prova en knut, en snygg hästsvans eller lös fläta när håret är svårt att hantera och tämja. En bonus? Dessa stilar får bort håret från nacken, vilket kan vara en riktig räddare i sommarvärmen.

Annons