Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Slipp bröstsvetten i sommar – 18 sätt som faktiskt fungerar

09 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommaren är här! Värmen likaså... och med värmen kommer svetten. För dig med stora bröst kan bröstsvetten vara en smula jobbig. Men lugn, det finns metoder som gör det bättre – och lättare.
Annons
Så motverkar du svett och svettluktBrand logo
Så motverkar du svett och svettlukt

Hot yoga. Att föna håret. Varma sommardagar... Vi har alla varit där. Det är varmt ute (och inne!) och din kropp behöver ett sätt att kyla ner sig själv. Det gör den genom att svettas. Och svett förpassas inte bara till armhålorna. Den flödar också från områden som ben, ljumskar, rumpa och, inte minst, bröst. Bröstsvett kan vara en smula obehagligt och irriterande för huden, och vissa kan också tycka att det är pinsamt (trots att det är helt naturligt). Men bröstsvett är helt normalt. De flesta (för att inte säga alla!) kvinnor upplever det någon gång. Vissa kvinnor, särskilt de med stora bröst, upplever dock lite mer bröstsvettning än andra. Men visst finns det saker du kan göra som hjälper mot bröstsvett. Saker som gör svetten mindre markant, eller eliminerar den näst intill helt. Läs vidare för att få reda på exakt hur du maximerar din garderob och tar till de smartaste hacksen för att slippa bröstsvetten i sommar.

Annons

1. Pausa de syntetiska materialen

De flesta behåar är gjorda av syntetiska material som polyester och rayon. Syntetiska material ”andas” inte. Detta innebär att de fångar inne värmen och förhindrar att svett avdunstar. Pausa användningen av dessa behåar och plagg under de varmaste dagarna.

2. Skippa stoppningen

Vaddering är som ett extra lager av kläder som bara gör dig varmare. Skippa de vadderade behåarna i sommar.

3. Använd bomull

Bomull är ett naturligt ventilerande material. Värme och svett fastnar inte mot huden på samma sätt om du använder kläder i bomull. Det finns dock en nackdel med materialet: bomull tar lång tid att torka.

4. Prova mesh

Testa en tunn, icke vadderad meshbehå. Detta material må vara syntetiskt, men det kommer inte att fånga upp fukt. Detta gör att svetten avdunstar!

5. Bär en sportbehå

En bra sportbehå är inte bara för gymmet! Traditionella sportbehåar håller allt på plats vilket kan göra att svetten blir mindre påtaglig.

Annons

6. Släpp behån helt

Frigör bröstvårtan en gång för alla genom att helt och hållet skippa din behå. Det gör att du blir svalare!

7. Välj kläder med lös passform

Satsa på löst sittande, mer flowy, blusar, toppar och skjortor. Tighta kläder fångar upp värme och fukt, lösa kläder är svalare, på grund av luften mellan kroppen och plagget.

8. Bär svart

Svett är praktiskt taget osynlig på svarta kläder.

9. Använd trosskydd

Trosskydd är den ultimata DIY-bröstsvettlösningen. Stick in ett par inuti din behå för att suga upp svetten och förhindra att det bildas fläckar på dina kläder.

10. Pappershanddukar fungerar också

Om du inte har trosskydd till hands kan du alltid använda pappershanddukar. Hitta ett badrum eller kök och torka av dig. Vik sedan ihop några laget hushållspapper och lägg dem i din behå.

11. Investera i ett foder till din behå

Om du vill uppgradera din gör-det-själv-lösning, köp en behåliner i bomull. Dessa foder är designade för att ta bort fukt från huden och förhindra irritation.

Annons

12. Smörj in med en deodorant

Antiperspiranter hindrar dig från att svettas, och deodoranter maskerar svettlukten.

13. Prova en deodorantspray

Många deodoranter finns i sprayform. Detta kan göra applikationen snabb och enkel.

14. För optimalt resultat, testa en specialgjord bröstdeodorant

Ja, det finns något som heter bröstdeodorant! Ofta är detta en kräm som torkar till ett pulver och hjälper till att förhindra skav och svettningar.

15. Anti-skav gel kan göra susen

Friktion från dina bröst som gnuggar mot bålen kan leda till skav. Friktion orsakar också värme, vilket gör att du svettas mer. En gel mot skav kan hjälpa till att minska friktionen och förhindra utslag.

16. Prova arganolja

Experter menar att denna olja gör underverk på bröstsvett och minskar både svett och irritation.

18. Pudra på lite babypuder

Babypuder fungerar utmärkt för att förhindra skav och utslag. Och även svett!

Annons