Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så har du använt hårnålar fel hela ditt liv

10 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels/Tiktok.
Hårnålar är något som många av oss använder varje dag – men det är också vanligt att använda dem fel.
Nu sprids en video där en frisör visar hur du egentligen ska använda det vanliga hårhjälpmedlet.
”Wow, jag har använt det fel i hela mitt liv”, skriver en person.
Annons
10 ikoniska kungliga frisyrer genom årenBrand logo
10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren

Vi är många som fick oss en chock när vi insåg att räfflorna på vanliga hårnålar ska vara riktade ner mot hårbotten och inte uppåt – men det är inte den enda vanliga missen som folk gör med hårhjälpmedlet.

I en video som sprids på sociala medier-appen TikTok, och som lyfts av The Sun, berättar en professionell frisör om den vanliga missuppfattningen som gör att folk använder hårnålarna på fel sätt.

– Hur man använder hårnålar på rätt sätt. Så, om du har en hårnål, hur ska du använda den så att den inte trycker ut sig själv ur håret under dagen? Det är väldigt enkelt, säger frisören i videon, innan hin börjar visa.

Frisören konstaterar att det är bäst att använda en hårnål vars färg är nära ens egen hårfärg – men att i grund och botten hänger allt på att man trycker in den på rätt sätt vid styling.

Annons

Det ska du tänka på med hårnålar

I videon tar hon en sektion av sitt hår, och förklarar att det viktiga är att hårnålen är stängd från början när du applicerar den i håret.

– När du har hår du vill nåla upp så ska du trycka in hårnålen i håret med den räfflade sidan neråt, och försäkra dig om att hårnålen är stängd när du tryckt in den. Tryck inte in hårnålen när den är öppen, för trycket från nålen som vill stängas kommer göra att den trycker ut sig själv ur ditt hår så att den kan stängas. Hårnålen vill vara stängd, säger hon och fortsätter:

– När jag trycker in den när den är stängd så kommer hårnålen hålla hela dagen. Du kan också spreja lite hårspray innan du sätter i den för att vara extra säker på att den sitter kvar.

Videoklippet har setts över 1,2 miljoner gånger, och bland kommentarerna är det många som är förvånade över att de har gjort fel.

”Wow jag har använt dem fel hela mitt liv. Tack för den här videon”, skriver en person.

”Otroligt. Jag trodde för tio år sedan att jag var proffs på hårnålar när jag lärde mig att den räfflade sidan skulle vara neråt och inte uppåt”, skriver en annan.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons