1:44

Efter reklamen: 10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren

(1:44)

Vi är många som fick oss en chock när vi insåg att räfflorna på vanliga hårnålar ska vara riktade ner mot hårbotten och inte uppåt – men det är inte den enda vanliga missen som folk gör med hårhjälpmedlet.

I en video som sprids på sociala medier-appen TikTok, och som lyfts av The Sun, berättar en professionell frisör om den vanliga missuppfattningen som gör att folk använder hårnålarna på fel sätt.

– Hur man använder hårnålar på rätt sätt. Så, om du har en hårnål, hur ska du använda den så att den inte trycker ut sig själv ur håret under dagen? Det är väldigt enkelt, säger frisören i videon, innan hin börjar visa.

Succéfrisörens vädjan: Sluta göra så här mot ditt hår

Frisören konstaterar att det är bäst att använda en hårnål vars färg är nära ens egen hårfärg – men att i grund och botten hänger allt på att man trycker in den på rätt sätt vid styling.

Det ska du tänka på med hårnålar

I videon tar hon en sektion av sitt hår, och förklarar att det viktiga är att hårnålen är stängd från början när du applicerar den i håret.

– När du har hår du vill nåla upp så ska du trycka in hårnålen i håret med den räfflade sidan neråt, och försäkra dig om att hårnålen är stängd när du tryckt in den. Tryck inte in hårnålen när den är öppen, för trycket från nålen som vill stängas kommer göra att den trycker ut sig själv ur ditt hår så att den kan stängas. Hårnålen vill vara stängd, säger hon och fortsätter:

– När jag trycker in den när den är stängd så kommer hårnålen hålla hela dagen. Du kan också spreja lite hårspray innan du sätter i den för att vara extra säker på att den sitter kvar.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

Videoklippet har setts över 1,2 miljoner gånger, och bland kommentarerna är det många som är förvånade över att de har gjort fel.

”Wow jag har använt dem fel hela mitt liv. Tack för den här videon”, skriver en person.

”Otroligt. Jag trodde för tio år sedan att jag var proffs på hårnålar när jag lärde mig att den räfflade sidan skulle vara neråt och inte uppåt”, skriver en annan.

Mer läsning

Femina