Artikeln innehåller reklamlänkar

Mascaran är en av de viktigaste delarna i sminkväskan och många av oss är ständigt på jakt efter den rätta. Vad det innebär kan vara olika från person till person men också växla från en stund till en annan. Vissa dagar vill man ha lite svärta för att se piggare ut, andra önskar man en look där fransraden gör blicken intensiv.

Här är några av de bästa mascarorna just nu – beroende på vilka egenskaper och effekter du är ute efter:

För dig som vill ha fylliga fransar
En trend just nu är stora borstar och krämig formula som kan byggas på i flera lager för fyllighet, till exempel Diors PumpnVolume och Lancômes Monsieur Big (länk till Apprl)Lash Dance heter Smith & Cults (länk till Apprl) mega-stora mascara som ger en härlig franslook. Den plastpiggsförsedda borsten gör det dessutom lätt att få en snygg finish.

Om du är ute efter solfjädereffekten
Bästa sättet att få fransarna att sprida ut sig är att använda en borste som är böjd. Testa till exempel Max Factors False Lash Effect Clump Defy (länk till Apprl).

För dig som vill ha naturliga ingredienser

Populärt just nu är mascaror med naturliga ingredienser som sitter bättre än tidigare. Ekologiskt certifierade mascaran BioMineral Long Lash Mascara från Estelle & Thild (länk till Apprl) ger fin längd och du kan enkelt bygga på utan klumpar.

Om du är sugen på mer volym

Buxoms vattenfasta Lash Mascara Blackest Black Waterproof ger fin volym och sitter genom både regn och tårar.

För dig som vill få snygg böj på fransarna

Använd en franstång med silikonlist och nyp mellan fyra till sex gånger från roten ut till toppen. Försegla med mascara, allra bäst hålls böjen om den är vattenfast. En av de mest omskrivna makeupverktygen är Relevée Eyelash Curler från Surratt som ger perfekt fransböj.

Till dig som vill ha längre och starkare fransar

Prova fransnäring, använd alltid en ögonmakeupremover för att ta bort mascara och satsa på en vårdande variant, till exempel Helena Rubinsteins Lash Queen Wonder (länk till Apprl). Näring till fransarna får du med Eyelash Enhancer från Lashfood (länk till Apprl). Den innehåller örtextrakt som får fart på tillväxten.

För dig med känsliga ögon

Undvik mascaror med alltför mycket fibrer då det kan reta ögonen. Ett märke vars mascaror är framtagna för att passa just känsliga ögon är Idun Minerals (länk till Apprl).

Tips!

Det är lättare att måla med mascaran om du böjer till borstskaftet lite. Håll en pappersservett runt borsten och vinkla pinnen en aning ungefär vid borstens fäste.

Läs även:

Estelle & Thilds lyxiga ekomakeup

Så gör du för att få långa, vackra fransar