Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så hittar du den perfekta ögonskuggsfärgen för just dig – kolla in kvinnans smarta knep

15 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPexels, TIKTOK
Att hitta rätt ögonskugga är inte lätt. Men med kvinnans smarta knep blir det genast enklare.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Att använda ögonskugga är ett lätt sätt att förändra sin look. Med rätt färg kan hela ditt ansikte öppnas upp och se piggare och fräschare ut. Men vilken kulör ska man egentligen välja? Är det sotiga toner, bronziga nyanser eller klara färger som gäller? Hur vet man vad man passar i? Ska man gå på vad som är trendigt för stunden eller satsa på de färgen man alltid kört på?

Så väljer du rätt ögonskugga

Lugn! Nu har en kvinna på TikTok fått klarhet i det hela. I ett klipp på plattformen delar hon med sig av sitt tänk – och sitt supersmarta sminkknep.

– Jag har hittat det mest fantastiska hacket!, slår hon fast i videon.

Hon fortsätter:

@k.wamp

Send this to the girls grouo chat RN. It puts people in a TRANCE trust me itll change your life. #makeuphacks #makeup #beauty #girls #lifehack #greenscreen

♬ original sound - Karissa Wampler 🤯

– Det är SÅ effektivt. Jag ska visa.

Videon fortsätter därefter med att kvinnan berättar att hennes trick är otroligt för ögonen (och hela looken) och att det verkligen fördjupar ögonfärgen. Inte bara hos henne, utan hos alla som testar det. Själv har hon blå ögon, och visar hur hennes ögonfärg blir än mer intensiv med hennes smarta knep. Du behöver dock inte ha blå ögon för att testa detta. Vilken ögonfärg som helst går bra. Kvinnan visar sedan hur man gör för att finna rätt nyans: man använder en färgkarta, ett färghjul. I videon ser vi sedan hur hon kollar på kartan, finner sin ögonfärg och därefter tar en titt på färgen mittemot ögonfärgen. I detta fall är det nyanser som drar mot rosa och brons. Hon tar sedan en liten borste och sminkar längs kanten på ögonen. Hon avslutar med en liten vinge.

– Du behöver inte ta mycket. Jag målar bara lite och sedan är jag klar. Det syns knappt, särskilt i solen, slår kvinnan fast.

I slutet av TikTok-videon visar kvinnan resultatet och ja, vi kan verkligen se STOR skillnad. Och det med otroligt enkla medel.

Annons