Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Beyoncés makeup-artist ger en lektion i hur man sminkar hängande ögonlock

31 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografImage Press Agency/NurPhoto/Shutterstock
Det kan verkligen vara utmanande att sminka hängande ögonlock snyggt.
Nu avslöjar Beyoncés makeup-artist sina bästa tips för hur du lyckas.
Följ denna idiotsäkra sminkguide i (endast) tre enkla steg!
Annons
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdet

Sminktips för ”hooded eyes”, eller hängande ögonlock som det heter på svenska, är väldigt eftertraktade. Det är nämligen ett av de allra svåraste områdena att sminka, och har dessutom en stor effekt på helhetsresultatet.

En riktigt bra sminkningen av hängande ögonlock kan få dig att se pigg och fräsch ut. Ja, som den bästa versionen av dig själv, helt enkelt. Samtidigt som en dålig teknik för att sminka det här området kan göra precis det motsatta, det vill säga få dig att se tröttare ut.

Men som alltid finns det som tur är idotsäkra lösningar, för alla oss som känner oss helt vilse i sminkdjungeln. Och med mannen bakom självaste Beyonces fabulösa sminklooks, hennes makeup-artist Sir John, som avsändare av tipsen kan det inte bli annat än bra.

Annons

I en intervju med livsstilssajten Fashionista avslöjade världsstjärnans hyllade makeup-artist Sir John nämligen några av sina bästa skönhetshemligheter.

Här är hans enkla trestegsguide för att lyckas med ögonsminkningen om du har hängande ögonlock.

Beyonces makeup-artist: Så sminkar du hängande ögonlock

När vi blir äldre, blir ju som bekant även vår hy äldre. Den minskade kollagenproduktionen leder till att vi får så kallad mogen hy, som är mer benägen att utveckla rynkor eftersom huden förlorar spänst.

Det är denna ”spänstförlust”, som särskilt drabbar den tunna huden runt ögonen, som bidrar till att hängande ögonlock uppstår.

Kändisarnas sminkguru tillika makeup-artisten Sir John berättar hur du enkelt kan bemästra konsten att sminka detta svårsminkande område. Börja med att hitta det naturliga vecket på ögonlocket.

– När du kollar i spegeln ... sänk hakan en liten bit, så ser du lättare var det naturliga vecket är, säger han till sajten och fortsätter:

Annons

– Där dina fransar ”touchar i” under tiden som du gör den här rörelsen, det är där du vill att vecket ska vara.

Så, med det sagt ... här kommer makeup-artistens guide i tre enkla steg.

Steg 1: Rama in ögat

All bra ögonmakeup har en sak gemensamt: en riktigt bra utsuddad linje precis vid fransraden. Sir John låter meddela att det finns fallgropar beroende på vilken produkt du använder. För bäst resultat rekommenderar han en matt eyeliner, i valfri nyans (det viktiga är bara att den är mörkare än din egen hudton). En mörkbrun färg, i stället för en svart, skapar mer djup i ögonen.

Helst ska den förstås också vara vattenfast, för då minimerar du risken att den ”flyter ut” under dagen och fastnar i de fina linjerna kring ögat.

Sir John fortsätter med att berätta att du ska betrakta det här steget som ”contouring fast för ögonen”. Det handlar helt enkelt om att styra blickfånget genom att skapa skuggor snarare än att ljusa upp området, förklarar han. Du vill inte dra uppmärksamhet till ditt problemområde.

MAC Cosmetics Eye Pencil Coffee – finns att köpa här.

Steg 2: Sudda ut linjen

När du ramat in din ögat , använd en tät sminkborste för att sudda linjen uppåt mot det naturliga vecket på ögonlocket. Om du vill ha en mer definierad look, fokusera på att sudda i ytterkanten av ögat, så att det blir mer skugga där.

Annons

Kom ihåg: Den undre fransraden är nyckeln till att få ögat att ”poppa”.

– Var inte rädd för att gå på den undre fransraden också, detta skapar wow-effekt. Målet är att ge ögat en siluett.

MAC 242 Synthetic Shader Brush – kostar 230 kronor här.

Steg 3: Addera färg (och skimmer)

Nu är det äntligen dags att frigöra din inre makeup-artist och addera matt och skimrande ögonskugga. För vardagslooken rekommenderar Sir John att du håller dig till neutrala och jordnära toner, samt att du applicerar skuggan i utkanten av ögat och inte på hela ögonlocket.

– Det är det här yttre V:et som är det mest smickrande området att dra blickfånget till om du har hängande ögonlock, förklarar Sir John för Fashionista.

Om du vill skapa en lite mer festlig look till helgens bravader rekommenderar Sir John att du kikar på djupa och kalla nyanser så som korall, marinblå och lila, för att uppnå bäst sug i blicken.

Glöm inte att avslutningsvis addera lite skimrande ögonskugga i mitten på ögonlocken, det gör att ljuset studsar och ögat ser piggare ut.

MAC Cosmetics Connect In Colour Eye Shadow Palette Unfiltered Nudes – här kan du köpa den.
Annons