Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så mycket hår är det normalt att tappa i duschen

25 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografArmin Rimoldi / Pexels
Frisör kvinna dusch
Brukar du tappa mycket hår när du duschar och tvättar håret?
Det är antagligen inget att oroa sig för – i en viral video visar nu en frisör hur mycket hår det är vanligt att tappa varje dag.
”Jag trodde det var något fel på mig”, skriver en person som svar.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Är golvbrunnen alldeles full av hår när du har tvättat håret, eller har det fastnat en rad hårstrån på kaklet när du duschat?

Det är något som de flesta kan känna igen sig i, och fast det kan kännas som att du tappar onormalt mycket hår, så är hårtapp för det mesta helt normalt och inget att oroa sig för.

I en video som sprids på sociala medier-appen TikTok ger nu en frisör svar på hur mycket hår du kan tappa utan att det är något att reagera på. Videon börjar med att en person visar en badrumsvägg full med långa svarta hårstrån och skriver: ”Min syster tycker det är normalt att tappa så här mycket hår varje gång hon duschar”. Frisören har du svarat på det i klippet – och konstaterar att det faktiskt är normalt.

Annons

– Jag är frisör och det är helt normalt. Du ska faktiskt tappa 50 hårstrån varje dag, förklarar frisören.

Därför tappar du mycket hår

Om man har håret uppsatt i en tofs så hålls håren som man egentligen skulle tappa kvar på huvudet, vilket gör att det ser ut som att man tappar onormala mängder hår.

– Om du har hårt uppsatt i flera dagar och sedan tvättar håret, då kommer du antagligen upp i ungefär 150 hårstrån, säger hon.

Det man ska hålla utkik efter är om håret faller av i klumpar från samma del av huvudet, snarare än att det är utspritt över hela hårbotten.

Videon har setts av flera hundra tusen personer, och många kommenterar att frisörens ord lugnar deras oro.

”Det tog mig så lång tid att förstå att mitt håravfall egentligen bara var normalt tapp”, skriver en person.

”Omg tack så mycket!! Jag trodde det var något fel på mig. Jag har ofta håret uppsatt, utan att borsta det, i flera dagar, och sen händer det här”, skriver en annan.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons