Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så vet du att du använder fel schampo

01 okt, 2020 
AvVilma Nordell
De flesta av oss använder schampo varje vecka och det finns mängder av märken på marknaden beroende på din hårtyp och hårbotten. Kanske har du använt fel? Nedan reder vi ut de vanligaste problemen och vilket schampo du borde testa.
Annons

Idag finns det mängder av märken på schampon och guider för hur vi ska tvätta håret korrekt. Något som kan kännas förvirrande, men det är också väldigt bra då vi alla har olika typer av hår och hårbotten och valet av schampo kan göra stor skillnad för vårt hår. Nedan reder vi ut vilket schampo du borde använda beroende på din hårtyp – kanske har du använt fel?

Här listar vi fem klassiska problem när det kommer till hår och vilket schampo du borde testa.

1. Torr hårbotten

Vår hårbotten består av döda hudceller som kontinuerligt föryngrar huden. Det är vanligt att drabbas av en torr hårbotten, något som kan komma från en svampinfektion, obalans av naturliga talgprodukter eller en överkänslighet mot vissa ämnen.

Gemensamt för produkter som ska motverka torr hårbotten är att de har ett lägre PH-värde och innehåller mycket fukt. Kanske har du använt fel produkter som skadar din hårbotten mer än vad det gör nytta? Här hittar du sex produkter som gör underverk.

Annons

Schampo och Balsam, Maria Nila

maria-nila

En serie som behandlar och förebygger problem i hårbotten och mjäll. De stimulerar hårsäckarna så se till att massera in schampot ordentligt. Serien finns att köpa här (reklamlänk).

Schampo och Balsam, Sachajuan

sashajuan

Schampo och balsam från Sachajuan som effektivt och hälsosamt avlägsnar mjäll och lugnar irriterad och torr hårbotten. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du balsam (reklamlänk).

Annons

Hårbottenscrub, Budgie

budgie

Testa även att en gång i veckan scrubba din hårbotten innan du schamponerar. Budgie har tagit fram en löddrande hårscrubb med exfolierande äppelcidervinäger. Den finns att köpa här (reklamlänk).

2. Frissigt hår

Ett frissigt hår drabbar vanligtvis personer med självfall eller lockigt hår, men kan självklart drabba alla. Det beror oftast på brist på fukt och är vanligast under vinterhalvåret då luften blir kallare. Använder du ofta stylingverktyg kan även det leda till extra frissigt hår, samma sak om du färgar håret regelbundet. Som tur är finns det produkter som motverkar detta och nedan har vi samlat några favoriter.

Annons

Schampo och balsam, Davines

davines

Ett intensivt reparerande schampo och balsam för torrt och frissigt hår, de reparerar även skadat hår från hårfärger. De har en hög halt med kolhydrater och C-vitamin. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Schampo och balsam, Kérastase

kerastase

En hårserie som ger tillbaka glans och smidigthet och motverkar just frissighet. De innehåller inga sulfater. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Annons

Leave-in balsam, Kevin Murphy

kevin-murphy

Är ditt hår frissigt borde du testa att använda ett leave-in balsam med närande fruktextrakt. Applicera det i håret efter att du har tvättat det och låt det sitta kvar. Det reder ut och stärker ditt hår under dagen. Den här produkten är sulfat- och parabenfri och finns att köpa från här (reklamlänk).

3. Tunt hår

Det finns flera anledningar till att du har ett tunnare hår. Men förutom att det kan vara genetiskt, så finns det flera saker att göra för att få ett tjockare hår. Se till att öka blodcirkulationen i din hårbotten och stimulera dina hårsäckar genom att massera ordentligt varje gång du tvättar håret. Se till att använda en bra inpackning varje vecka och använd olja i ditt hår varje dag. Här har vi samlat våra favoritprodukter när det kommer till att få tjockare hår.

Annons

Schampo och balsam, Olaplex

olaplex

Olaplex är mer eller mindre revolutionerande inom skönhetsvärlden då det är den första produkten som tagits fram som innehåller en molekyl som sammanlänkar svavelbindningar. De är fuktgivande, veganska och parabenfria. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Schampo, Joico

joico

Ett schampo som ger ett fylligt resultat och extra volym med en naturlig känsla. Det bygger upp håret från grunden och här finns det att köpa (reklamlänk).

Annons

Hårolja, Olaplex

harolja-olaplex

En koncentrerad och lätt stylingolja som mjukgör och förbättrar din hårkvalitet. Den innehåller dessutom värmeskydd upp till 230 grader. Oljan finns att köpa från Olaplex här (reklamlänk).

4. Slitet hår

Det mesta vi gör mot vårt hår sliter på det, från att borsta det till att tvätta det. Därför är det extra viktigt att vara skonsam och behandla det rätt. Vårt hår består av kreatin som skyddar och hindrar fukten från att försvinna. Hårstråna öppnar sig när vi tvättar håret och är då extra känsliga. Se därför till att tvätta håret med rätt produkter som skyddar och ger håret åter sin fukt.

Annons

Schampo och balsam, L´ansa

lanza

Ett schampo och balsam som innehåller koncentrerade reparerande aktiva substanser. Produkterna är sulfat- och perabenfria och kreatinet i produkten stärker håret på djupet och ger glans. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Schampo och balsam, Keune Care

keune-care

En hårduo för torrt och skadat hår som återställer dess naturliga fuktighetsbalans och ger intensiv näring inifrån och ut. Schampot finns här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Annons

Hårinpackning, REF

ref-inpackning

En intensiv fuktinpackning som skyddar, stärker och ger fukt. Den organiska kokosnötsoljan ger djup fukt utan att tynga ner håret. Den finns att köpa här (reklamlänk).

5. Lockigt hår

För dig som har lockigt hår är det viktigt att använda rätt produkter som inte tynger ner och som framhäver dina lockar på rätt sätt. Försök att låta håret lufttorka med rätt stylingprodukter så att lockarna sätter sig. Nedan hittar du magiska produkter för ditt lockiga hår.

Schampo och balsam, John Frieda

john-frieda

Ett schampo och balsam som definierar, förstärker och återfuktar dina lockar. Med dem krävs endast en enkel styling. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Annons

Schampo och balsam, TMS Tamefrizz

tame-frizz

En hårduo som kontrollerar dina lockar och gör det enklare att samarbeta med dem. Bygger upp håret och ger fin glans. Schampot finns att köpa här (reklamlänk) och här hittar du deras balsam (reklamlänk).

Stylingkräm, Eleven Australia

eleven-australia

En stylingkräm som definierar och framhäver dina lockar samt håller de mjuka och glansiga. Applicera i ett fuktigt hår och låt det torka naturligt. Den finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

LÄS MER:

FOTO: TT

Annons