Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisörens smarta schamporegel – därför gör den skillnad

05 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att schamponera håret tre gånger när du duschar kan låta jobbigt och omständigt – men det gör större skillnad än du kan tro.
Men det finns samtidigt ett vanligt misstag som många gör, som kan förstöra håret.
– Det är nödvändigt för att få bort produkterna vi använder i våra rutiner, säger en frisör på Salon YÖY.
Annons
VIDEO: Här är balsammissarna som kan förstöra ditt hårBrand logo
VIDEO: Här är balsammissarna som kan förstöra ditt hår

Det kan låta överdrivet att schamponera håret inte en, inte två, utan tre gånger när du duschar – men det är ett knep som frisörerna på YÖY Salon svär vid, skriver Vogue. När den spanska reportern besökte salongen för att få hjälp med sitt hår kände hon till att det kunde vara bra att dubbeltvätta håret om det är extra smutsigt och schampot inte löddrar vid första försöker, men när frisören rådde henne att schamponera en tredje gång blev hon förvånad, och smått skeptisk. Efter att ha fått höra anledningarna bakom tipset ändrade sig reportern Ana Morales helt.

– Vi rekommenderar att tvätta två till tre gånger för att man ska vara helt säker på att få bort rester från produkter i håret och hårbotten. Det finns många produkter man använder hemma som inte är lätta att få bort från håret, på grund av deras ingredienser och förmåga att lösas upp, förklarar frisören från salongen för Vogue Spanien.

Annons

Extra viktigt är det om man använder näringsrika eller återuppbyggande schampon med vitaminer som ska ta sig in i hårfibrerna – utan de multipla tvättarna kan det inte nå maximal effekt.

Viktiga steget efter schamponeringen

Men det är inte bara schampot som är viktigt, lika viktigt är det att skölja håret ordentligt också. Vanligaste misstaget folk gör är att de inte sköljer håret ordentligt med vatten efter tvätt.

– En dålig sköljning är ett av de vanligaste misstagen, men det är nödvändigt för att få bort produkterna vi använder i våra rutiner för att undvika att hårfibrerna blir feta eller hårbotten mättad.

Vill du göra håret en tjänst gör du också bäst i att massera in schampot i hårbotten, snarare än att gnugga in det.

– När vi tvättar vårt hår ska vi inte gnugga in det, utan massera skalpen och håret för att näringsämnena i produkterna vi använder ska absorberas. Förutom det är blött hår också känsligare och borde inte gnuggas eller hanteras på ett aggressivt sätt.

SE OCKSÅ: Så får du mer volym i håretBrand logo
SE OCKSÅ: Så får du mer volym i håret
Annons