Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Knepen som hjälper mot torra händer

01 mar, 2021 
Det tvålas och spritas med en rasande frekvens just nu och det gör att huden på händerna lider. Handkräm i all ära men det behövs ofta extra krut för att få dem på banan igen. Kika här för smarta knep som gör stor skillnad.
Annons

1. Peela regelbundet

Blir det för mycket fnas och torr hud på händerna så bildas till slut som en hård skorpa högst upp. Och då har handkrämer svårt att ta sig igenom. Formulan lägger sig mest på ytan och känns kladdig. Därför är det bra att peela händerna lite då och då. Det tar bort döda hudceller men får också fart på cirkulationen vilket främjar en god hudhälsa. Behöver man då en speciell peeling för händerna? Jo, det kan faktiskt vara bra för huden här skiljer sig både från övriga kroppen, som är mer tålig, och ansiktet, som är mer skör. Är kassan skral kan du testa kaffesumpstricket. Här finns massor av härliga oljor tillsammans med de lätt peelande kaffekornen. Lite meckigt och söligt men skönt, välgörande och doftar gott. Se bara till att vänta till sumpen svalnat efter kaffebryggningen. Vill du ha en färdig peeling på tub? Då är Nourishing Melissa Hand Polish från Neal's Yard Remedies en favorit som piggar upp både hud och humör med formula och doft.

Nourishing Melissa Hand Polish från Neal's Yard Remedies kostar 95 kr/100 g.

2. Addera olja

Lager på lager-metoden är väl beprövad i ansiktet men fungerar fint även på händerna. Lägg en droppe olja under handkrämen så får du mer fukt och näring på djupet samtidigt som de välgörande ingredienserna binds ihop och gör nytta under längre tid.

Annons

Specialist Hand Oil från Comfort Zone är speciellt formulerad för att passa just händerna vilket betyder att du inte kommer uppleva att det blir kladdigt. Förutom att göra händerna ljuvligt lena så har den fin effekt på hudtonen och en droppe per hand gör stor skillnad. Den kostar 275 kr/15 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

3. Maska på natten

Att smörja in händerna regelbundet under dagen är såklart bra men din handcreme får många gånger inte chansen att göra nytta så länge då det snart är dags att tvätta eller sprita igen och det som är kvar på ytan försvinner. Men när du sover, då går det att få riktigt fin effekt eftersom produkten kan göra sitt jobb utan att avbrytas. Därför är till exempel svenska märket Reserols nya Nourish Repair Hand Mask en bra investering. Här trycks välgörande ingredienser in medan du sover och ser till att händerna är bra mycket mjukare och bättre rustade för dagen när du vaknar. Vill du ha extra bra resultat kan du med fördel använda ett par tunna bomullshandskar ovanpå masken. Det finns bl a på Apoteket för en billig peng.

Nourish Repair Hand Mask från Reserol innehåller en fin blandning av mjukgörande, skyddande och reparerande oljor som gör gott medan du sover. Den är härlig att massera in, doftar fräscht och ger dessutom huden här en extra fin lyster. Den kostar 399 kr/50 ml.

4. Ta vara på överflödet

När du kör din rutin för ansiktet och smörjer in allt från serum till dag- och nattcreme finns alltid lite kvar i handen. Passa på och dra det över handryggen för en extra boost här så går inte något till spillo.

Så undviker du de vanliga schampo-misstagenBrand logo
Så undviker du de vanliga schampo-misstagen
Annons