Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skönhetsredaktören: Bästa rengöringen just nu

07 dec, 2022 
AvJessica blockström hember
Kvinna som rengör ansiktet.
Första steget i rutinen gör stor skillnad för hudhälsan så det gäller att välja rätt för din hy och dess behov. Här är fem härliga rengöringar som lyfter bort smink och smuts utan att stöka till den viktiga barriären.
Annons
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experterBrand logo
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter

Foaming Glycolic Wash

Neostsrata

Foaming Glycolic Wash från Neostsrata.
Foaming Glycolic Wash från Neostsrata.

En fluffigt härlig mousse som är en ren njutning att arbeta med. För­utom att städa bort smuts och smink inne­håller den en rejäl dos AHA-syra som löser upp döda hudceller samt PHA-syra med fuktbindande egen­skaper. Det ger fräschare yta med jämnare ton och finare lyster. Und­vik ögonområdet och välj en annan om du har känslig hy.

Pris: Ca 349 kr/125 ml.

Purifying ­Nymphéa-Infused Cleansing Milk

Dior

Purifying ­Nymphéa-Infused Cleansing Milk från Dior.
Purifying ­Nymphéa-Infused Cleansing Milk från Dior.

En mjukt blomdoftande och len rengöringsmjölk som löser upp lättare smink och smuts utan att irritera. Du kan utan problem använda den till ögonen men den rår inte på vattenfast makeup. Huden känns upplyft efteråt. Plus också för pumpfunktionen som gör den enkel att dosera och den rikliga mängden du får i flaskan.

Annons

Pris: Ca 420 kr/200 ml.

Edelweiss Cleansing Concentrate

The Body Shop

Edelweiss Cleansing Concentrate från The Body Shop.
Edelweiss Cleansing Concentrate från The Body Shop.

En gelformula som bjuder på uppiggande känsla när du tvättar ansiktet. Den är otroligt dryg, väldigt lite räcker mycket långt och du får lätt upp ett skönt lödder. Den innehåller en hög procent naturliga ingredienser, bland annat extrakt från edelweiss som är rikt på anti­oxidanter och bidrar till att huden inte känns torr efter rengöringen.

Pris: Ca 195 kr/100 ml.

Cera Repair Cream-to-Foam Cleanser

Biotherm

Annons
Cera Repair Cream-to-Foam Cleanser från Biotherm.
Cera Repair Cream-to-Foam Cleanser från Biotherm.

En krämig gel som blir subtilt skum ihop med vatten. Den irriterar inte ögonen och gör huden ren från lättare makeup utan att det stramar efteråt. Tvärtom är känslan en lugn och balanserad barriär. Här får du märkets välgörande Life Plankton tillsammans med mjukgörande ceramider och niacinamid med fin eff­ekt på ton och porer.

Pris: Ca 350 kr/150 ml.

Kale 3D Cleanser

Nourish London

Kale 3D Cleanser från Nourish London.
Kale 3D Cleanser från Nourish London.

En ekologisk gel som rengör på djupet utan att störa barriären eller lämna huden torr. Mycket makeup? Applicera på torr hy så greppar den tag i smuts och smink ännu bättre. Tillsätt vatten och formulan blir grön när du är klar. Den har mintigt uppfriskande doft och skön känsla på huden men kan svida i ögonen. Högt ml-pris drar ner betyget.

Pris: Ca 369 kr/100 ml.

Tips är att använd en fuktad tvättlapp när du tar bort rengöringen. Då får du både bort allt utan att behöva blaska med så mycket vatten samtidigt som det ger en lätt och skön ­peelingeffekt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons