Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sköra naglar? Så fixar du vanligaste nagelproblemen

25 mar, 2024 
sköra naglar
Glöm naglar som går av vid minsta stöt, lack som flisar sig eller mjuka naglar som böjer sig. Här är knepen som får dina naglar i sin bästa form.
Annons

Svårt att få naglarna att växa utanför fingertopparna? Har du problem med att nagellacket alltid flisar eller har du fåror på nagelytan som gör att färgen inte lägger sig så jämnt och snyggt som du önskar? Det går att råda bot på. För att få naglarna i form är det dessutom ofta små rutiner som gör stor skillnad. Det gäller bara att komma ihåg dem!

Vad kan man göra mot sköra naglar?

Här är knepen som fixar både snyggare, starkare och mer motståndskraftiga naglar som inte delar sig och går av.

  • Ställ nagelolja på sängbordet så att du lätt kan använda den innan du ska sova. Det är också bra med olja i resevänlig tub som du enkelt kan ta med dig i farten.
  • Stället att rikta in sig på med din olja är området precis under nageltoppen. Här är huden väldigt tunn och tar därför till sig näringsrik nagelolja bra, en droppe vid varje nagel på kvällen gör stor skillnad, speciellt om du först får fart på cirkulationen med en mjuk nagelborste. På det sättet får du nagelbädden att bli längre på fingret.
  • Nagelstärkande lack kan absolut vara bra men använd bara som en kur. Har du den här typen av lack för länge kan naglarna blir för hårda och oflexibla så att de går av vid minsta stöt.
  • För att få ditt nagellack att sitta bättre är det avgörande att nageln är helt ren innan du börjar lacka.
  • Du kan förlänga hållbarheten på ditt nagellack genom att avsluta manikyren med ett penseldrag med ditt lack längs med toppen. Det kan du upprepa med jämna mellanrum innan det är dags att lacka nytt.
  • En vanlig missuppfattning är att man bör låta naglarna vila från lack för att de ska få återhämta sig. Men sköra naglar skyddas faktiskt mot väta och stötar av ett lager skyddande lack.
  • Problem att få ditt nagellack att lägga sig jämnt och snyggt? Grunda med en ridgefiller, en slags primer för nagelytan som både fyller i ojämnheter men också ser till att lacket fäster bättre.

10 favoriter som ger fina naglar

Feminas skönhetsredaktör listar produkterna som hjälper naglarna på vägen.

1. Nagelbandsolja, Essie

On a Roll Apricot Cuticle Oil från Essie ger näring men också mer flexibla och spänstiga naglar. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

Essie On a Roll Apricot Cuticle Oil
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

2. Glasfil, Tweezerman

Glass Nail File från Tweezerman binder ihop fibrerna när du arbetar med den så att naglarna inte flisas lika lätt. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

nagelfil som hindrar flisande naglar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Gelnagelkit, Depend

Med Gel IQ Startkit från Depend är det buslätt att själv få till snygg gelmanikyr som sitter i veckor. Läs mer om och köp det här. (reklamlänk)

gelkit för nagellack som håller
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Nagelrengöring, CND

Scrubfresh från CND ser till att det inte finns smuts, olja eller krämrester på nagelytan som annars kan få ditt lack att lossna snabbare. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

Annons
rengöring att ta bort smuts från naglarna
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Stärkande nagellack, Seche

Seche Forté är lack som stärker och ger transparent rosa ton vilket får nageln att se fräschare ut. Läs mer och köp det här (reklamlänk).

stärkande nagellack
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Skonsamt diskmedel, Tangent GC

Diska utan handskar är tufft mot hud och naglar men blir mer skonsamt med milda Yuzu Dish Wash från Tangent GC. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

Annons
diskmedel som är milt mot naglarna
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Nagelborste, Depend

Använd mjuk nagelborste för att rengöra och stimulera området under topparna så växer naglarna snabbare. Denna kommer från Depend. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

nagelbandsborste
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Repair Mode, OPI

Hyllad kur som både reparerar och stärker bindningar i nageln är dryga dropparna Repair Mode från OPI som du applicerar direkt på ren nagel under ett par veckor. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

Annons
stärkande nagelkur från opi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

9. Peeling för nagelband, Depend

Torra nagelband med döda hudceller hindrar naglarnas tillväxt. Mjuka upp och städa rent med nagelbandspeeling från Depend. Läs mer om och köp den här. (reklamlänk)

peeling för nagelbanden
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

10. Ridge filler, CND

RidgeFX Nail Surface Enhancer är utfyllande baslack från CND som också ljusar upp och hjälper till att ge en snyggare finish vilket gör att du både kan ha det under ett färgat lack och för sig själv. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons
baslack som ger jämnare nagelyta
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Så får du bort ditt nagellack smidigt

Att ta bort nagellacket kan också påverka naglarnas form. Undvik removers med olja men också de som är tonade då det kan missfärga naglarna. För att få bort färgen så smidigt som möjligt är tricket att fukta en bomullsrondell och sedan trycka den någon minut över lacket innan du drar bort det. Då löser du upp det bättre jämfört med att dra tussen fram och tillbaka.

Här står kändiskvinnorna upp för aborträttenBrand logo
Här står kändiskvinnorna upp för aborträtten
Annons