Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enda ansiktskrämen du behöver i vår och sommar – så fungerar den

07 mar, 2024 
kvinna med multifunktionell ansiktskräm som skyddar i solen
Slimma rutinen med smarta hudvårdskrämen som levererar mer än bara fukt – här är krämerna som ger både SPF, fukt och glow på en och samma gång.
Annons

Drömmer du om en hudvårdsrutin som inte består av 14 steg men ändå ger dig både skön, fin och skyddad hud? Då ska du spana in trenden med ansiktskrämerna där du får flera härliga funktioner i en tub, något som tog sin start redan förra året men nu verkligen exploderar på alla håll och kanter.

Samtidigt som den gamla klassikern Sunforgettable Total Protection från Colorescience trendar på TikTok just nu (den är både foundation och solskydd och extra kul för att den ändrar färg från vit till hudtonad när den smörjs in) dyker det upp flera nya spännande ansiktskrämer där du får allt från ordentligt vårdande ingredienser till rejält skyddande solfilter, snyggt utjämnande ton och fräsch lyster. Som den ikoniska sportkrämen men idag har det blivit betydligt bättre och skönare.

Bäst multifunktionell ansiktskräm med SPF

Det är dock inte bara bekvämt att slippa en massa omständiga steg varje morgon. De här multifunktionella ansiktskrämerna är perfekt när vårsolen börjar kika fram och det blir extra viktigt att inte slarva med solskyddet. Dessutom toppen att ha med på resa när du inte vill släpa på så mycket packning – tuberna går smidigt ner i den där ziplock-påsen till flyget.

Annons

1. Daily SPF 50, Verso

ansiktskräm med högt solskydd, fukt och lugnande havre från Verso
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

En av de stora snackisarna just nu är att Verso precis släppt en ny lyxig dagkräm med högt solskydd och skydd mot HEV-ljus. Men i den sammetslena formulan finns också bland annat kiselalger som boostar solskyddet, bättrar på återfuktningen likt hyaluronsyra och ger fin lyster. Man har också inkluderat flera olika varianter av havre som bland annat har lugnande egenskaper. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

2. Vitamin C Daily UV Glow SPF 50+, Garnier

ansiktskräm med spf, glow och c-vitamin från Garnier
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ett riktigt budgetkap med lätt tonad formula, ett C-vitamin-derivat som bidrar med både antioxidanter och naturlig lyster samt riktigt hög SPF. Tonen ser till att fungera som snyggfilter vilket jämnar ut huden och ger ytterligare fin glow utan att lämna några spår. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

3. The SPF 50, Mantle

solskydd med hudvårdande ingredienser och SPF 50 från Mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Letar du efter en hybrid som ger lyster utan att den har någon färg är den här lyxiga och prisbelönta krämen ett tips. Den innehåller allt från glycerin och havtornsextrakt till olja från solros och hampafrön och har hög SPF. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

4. Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+, Dr Ceuracle

dagkräm med spf och fukt från Dr Ceuracle
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

En av förra årets riktiga raketer som förutom att ge solskydd och en rejäl laddning med fukt är otroligt skön att smörja in då formulan är väldigt lätt. Den innehåller både panthenol och fructan i kombination med 10 olika varianter av hyaluronsyra. Läs mer och köp den här.

Annons

5. Alga Maris Tinted Face Sun Cream SPF 50, Laboratoire de Biarritz

Alga Maris Tinted Face Sun Cream SPF 50, Laboratoire de Biarritz
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du helst ha ett ekologiskt och veganskt alternativ är det här ett tips. Den tonade formulan finns dessutom i flera nyanser vilket gör att även du med mörkare hy kan hitta din favorit. Den är ganska täckande och sitter förvånande bra. Numera kan du också välja mellan både SPF 30 och SPF 50. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet
Annons