2070618161

Maria Markevich
VIDEO: 5 tips för att få volym i håret
0:55

Efter reklamen: VIDEO: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Slå på ljud

Det är minst sagt frustrerande att försöka hålla håret snyggt och livfullt under vintermånaderna – de kalla temperaturerna gör lätt håret torrare och sprödare än vanligt, medan den värmande mössan gör att hårbotten blir fet snabbare och håret platt.

Vad ska man då göra för att få känna sig snygg i håret och framförallt behålla volymen även under vintern? Här är fem steg till fylligt och tjockt hår under vintern!

Ta hand om hårbotten

Först och främst är det viktigt att skonsamt rengöra håret. Både att ha torr hårbotten och att tvätta håret för mycket för att kroppen kompenserar bristen på naturligt fett och anstränger sig för att återinföra fett i hårbotten. Vips har du fett hår på nolltid, och känner att du måste tvätta håret oftare – och på så sätt hamnar du i en ond spiral. Dra ner hur ofta du schamponerar håret och välj ett schampo som är vårdande och återfuktande.

Frisören: De här produkterna skulle jag aldrig använda

Få bort elektriciteten

Kall vinterluft är torrare än den varma, fuktiga sommarluften. Det gör att elektroner byggs upp både på kroppen och i håret, vilket i sin tur leder till att man får stötar lättare. Det är inget ovanligt att det torra håret sprakar när man tar av sig mössan – men vad kan man göra åt det?

Svaret stavas fukt fukt fukt. Använd dig av en mjukgörande inpackning som har fokus på just fukt, snarare än reparation.

Lås in fukten

När du väl har tvättat håret med det skonsamma schampot och använt din återfuktande inpackning gäller det att se till att håret behåller allt det där härliga. Med hjälp av ett vårdande serum eller hårolja kan du släta ut håret utan att det tyngs ner, och mösshåret blir mindre frissigt.

Det här händer om du inte duschar på en vecka

Volym kräver arbete

Om du inte vill att håret ska ligga helt platt när du tar av dig mössan gör du bäst i att lägga lite tid på grundvolymen. Med hjälp av mousse, texturspray och root lift hjälper du till att lyfta håret när du har gjort förarbetet med all fukt. Föna in moussen i hårbotten och ut i längderna för att håret ska hålla volymen, och ha sedan en rootliftprodukt nära rötterna så kommer håret inte kunna hållas nere ens av en mössa.

Se över mössmodell

Produkter kan inte rädda vad som helst om du har en riktigt tajt mössa. Märker du att håret blir platt hur du än gör så kanske det är dags att kolla efter en annan mössmodell. Välj en mössa i bomull snarare än syntetiska material, som helst inte sitter så tajt.

Det är viktigt att välja rätt mössa för att slippa platt hår.

Foto: Alliance Images

Källa: Lyko.

4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till
0:49

Efter reklamen: 4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

(0:49)

Slå på ljud
Mest läst