glamour smink nude läpp sotade ögon
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder
1:23

Efter reklamen: Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

(1:23)

Slå på ljud

Mycket behöver inte alltid vara mer. Särskilt när man pratar hudvård och smink. Det kan vara skönt att påminna sig om ibland när vi hela tiden matas med produkter som lovar allt och lite till. Håll i plånboken i stället och inspireras av den här tjejen!

Venus Turner från Australien, en självutnämnd älskare av diverse skönhetsprodukter, tog till TikTok för att visa vad hon upptäckte när hon slutade sminka sig på ett visst sätt.

”Folk säger att det är mitt bästa beslutet någonsin”, skriver hon på sociala medie-plattformen, rapporterar The Sun.

6 huskurer för håravfall i vikarna – med sakerna du redan har hemma

Ändrade sminkrutin – fick ny syn på ”skönhet” är

Som med alla beautyrutiner handlar det om att hitta vad som funkar för dig. Vilka tekniker, produkter, färger som din hud behöver och som framhäver det du vill framhäva.

Venus Turner, en ung nageltekniker i Sydney, Australien demonstrerade hennes egen största lärdom kring just sminkrutinen.

I en video på plattformen berättar hon nämligen att hon brukade lägga på ett väldigt tjockt lager smink varje dag, som kompletterades med långa lösögonfransar.

När hon slutade göra detta, insåg hon att det fanns fördelar med att använda mindre smink. Framför allt tvingade det henne att tänka om hur hon såg på hennes egen skönhet, och började tycka att hon var vacker som hon var – utan smink.

Detta ledde till att hon helt enkelt började använda smink mer sparsamt, vilket i längden även kan bli billigare.

Vi konstaterar att oavsett om det ger för lärdomar eller inte, så kanske det inte är helt dumt att utmana din sminkrutin och syn på skönhet.

Frisören: Den här klippningen ska du aldrig be om

”Insåg att ett tjockt lager smink inte var något för mig”

Videon visar ”före och efter”-bilder på Venus, och inleds med en bild där hon visar upp en perfekt lagd makeup och professionellt lockat hår.

Man hinner läsa inläggets rubrik som lyder ”Jag när jag insåg att lösögonfransar och ett tjockt lager smink inte var något för mig.”

Därefter byts bilden ut mot ”efter”, en selfie föreställande Venus som omfamnar sin (nästan) osminkade look.

snygg naturlig makeup smink

Venus visar allt oftare upp en look med minimal sminkning.

Videon fick snabbt över fyra miljoner gillningar och kommentarsfältet svämmade över med tittare som hyllade hennes beslut.

Se videon här nedanför:

Mest läst