Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Små sköna steg mot en bättre självbild

20 maj, 2021 
an av the Body Shops leading lights Jameela Jamil
Kan skönhetsbranschen vara med och skapa tryggare medborgare med bättre självkänsla? Det tror i alla fall the Body Shop som nu dragit igång en världsomspännande kampanj där man också jobbar med lokala inspiratörer.
Annons
Till minne av AviciiBrand logo
Till minne av Avicii

Enligt Self Love Index, en global undersökning som gjorts på uppdrag av the Body Shop, känner en av två kvinnor mer självhat än självkärlek och hela 60 % önskade att de hade mer respekt för sig själva. De tre största anledningarna är ekonomisk ställning, ouppfyllda mål i lilvet och utseende. När resultatet av undersökningen blev känt bestämde man sig för att rikta in sin nya kampanj på just detta - att stärka kvinnors självkänsla. Med "Self Love Uprising" fortsätter man en tradition som startades av Anita Roddick redan 1997 då hon kablade ut budskapet "There are 3 billion woman who don't look like supermodels and only 8 who do".

Annons
Ruby var namnet på dockan som fick symbolisera the Body Shops första kampanj för bättre självkänsla.

Med lokala opinionsbildare är tanken att man ska inspirera till en miljon handlingar som ska bidra till en positiv förändring och samtidigt motverka ett samhälle som drar nytta av negativa känslor av osäkerhet. En av dessa Leading Lights är aktivisten och skådespelerskan Jameela Jamil som menar att bristen på självkärlek är som en känslomässig pandemi. I veckan avslöjades också vilka Leading Lights som har valts ut till den svenska marknaden.

Ledstjärnor här i Sverige är youtubern Marcel Jehrlander, konstnären Joy M'Batha samt Aysha Jones som är grundare av svenska Black Lives Matter, tre modiga frontfigurer som använder sina röster för att skapa positiv förändring. Något de pratade om under pressträffen var att självkärlek är en resa som ständigt pågår. De skickade också med några tips. Joy menar att man inte kan leva ett långt och hälsosamt liv om man inte börjar tycka om sig själv.

Annons

- Självkärlek är överlevnad. Hur kan du förvänta dig ett långt liv med god hälsa och mening om du inte investerar i dig själv?

konstnären joy m'bathra
Joy M'Bathra är konstnär och artist.

Marcels knep för att hitta mer självkärlek är att aldrig behandla sig själv som han inte skulle tänka sig att behandla en nära vän.

-Att värdesätta och prioritera relationen till dig själv och investera i det som får dig att känna dig bra och fokusera på din egen glädje. Självkärlek för mig är resan mot att acceptera och omfamna allt det vackra som är du.

Annons
youtubern marcel jehrlander
Marcel Jehrlander är makeupartist och youtuber.

Aysha hade ett wakeup-call när hon fick sin dotter.

- För mig är självkärlek en komplicerad och modig handling som strider mot allt samhället kommunicerar till mig som svart kvinna. Det är ett löfte att ta hand om mitt sinne, min kropp och min själ. Att älska och hedra mig själv även i mina värsta stunder och dagar men också att tillåta mig själv det jag behöver för att må bättre. När jag fick min dotter insåg jag att om jag inte börjar älska mig själv hur ska jag kunna säga till henne att älska sig själv? Jag måste bana vägen för henne så att hon kan leva fullt ut för sin egen skull, villkorslöst och utan att ursäkta sig.

Annons
aysha jones
Aysha Jones är grundare av Black Lives Matter Sweden.

På the Body Shops webbplats och på företagets sociala medier kommer du att kunna hitta tips på hur du kan öka din självkärlek.

Self Love Uprising kickade igång redan under mars månad men först i veckan avslöjades de svenska ledstjärnorna.
Annons