Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta knepet – för att slippa få fett hår

24 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
torrschampo hår tips
Har du svårt att få håret att hålla sig rent, även om du använder torrschampo?
Nu sprids ett enkelt tips som gör att håret ser rent ut hela dagen.
– Jag har hittat nyckeln till att håret inte ska bli fett efter en dag. Jag måste dela detta med er alla, säger Alex James, som nu hyllas för knepet.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Att hålla håret rent och fritt från fett är något som många av oss kämpar med – hur man än försöker så blir håret oljigt alldeles för snabbt.

En som länge hade kämpat med det var Alex James, en vanlig tjej i USA vars video nu sprids som en löpeld på sociala medier-appen Tiktok.

– I hela mitt liv har mitt hår blivit flottigt efter en dag. Jag kan duscha på morgonen och när jag går och lägger mig är mitt hår en oljebomb, säger hon i videoklippet, som nu har gillats över en halv miljon gånger.

Hon har nu kommit på ett tips som gör henne så glad att hon vill att alla ska veta om det.

– Jag har hittat nyckeln till att håret inte ska bli fett efter en dag. Jag måste dela detta med er alla, för jag känner att det måste finnas på internet, säger hon exalterat i det korta videoklippet.

Annons

Smarta knepet håller håret rent

Alex James konstaterar att hon alltid har haft problem med att hennes hår blir fett snabbt, hur hon än beter sig. Under coronapandemin, när vi alla stannade hemma mer än vanligt och träffade färre människor, försökte hon öva upp sitt hår att inte bli flottigt genom att tvätta det mer sällan – men utan resultat.

Men av en slump upptäckte hon ett knep som fungerade, för att hon blev svettig efter att ha använt torrschampo.

– Jag blev lite svettig när jag gick till skolan. Jag kom till lektionen och mitt hår var lite fuktigt. Men när mitt hår hade torkat så var det rent. Och sen höll det sig rent i tre dagar till, säger hon i videon.

Det hon nu tipsar om är att spraya i torrschampot i håret, låta det vara en stund innan man arbetar in det – och sedan spruta med en vattenspruta i håret så det blir fuktigt. När håret sedan torkar håller det sig rent i flera dagar.

Annons