Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta knepet för volym i platt och kort hår – snabbt

23 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
volym kort hår tupera
Det är inte lätt att få volym i kort och platt hår, och framförallt få det att hålla.
Men med vissa enkla justeringar i hårrutinen går det att få till volym som består – på bara några sekunder.
– Det är ett enkelt sätt att addera volym, säger skönhetsprofilen Chloe Brown.
Annons
5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret

Alla som har tunt och platt hår känner igen sig i hur svårt det kan vara att få volym i frisyren, och sedan få den att hålla. Speciellt om man har en kortklippt frisyr kan det lätt bli så att håret ligger platt och slickat runt huvudet.

Om du vill ge håret mer volym men känner att inga av de vanliga knepen fungerar, så finns det ett tips att ta till – som dessutom både är enkelt och tar kort tid att göra bra.

Hårprofilen Chloe Brown, som har över 200 000 följare på Youtube, går i en video igenom olika sätt att just ge volym åt en platt och kort frisyr. Hon menar att ett av de bästa sätten att få håret att hållas voluminöst är att tupera det med en tunn kam. I videon visar hon hur hon tar en bred slinga hår, och kammar uppåt mot rötterna i stället för ned mot topparna.

Annons

– En annan sak som jag gör i stort sett hela tiden är att tupera håret. Om du bara vill tova lite grann kan du ta en bit hår – jag sprayar texturspray i det först – sen kammar du tillbaka det. På så sätt håller det sig, säger hon i videon, och fortsätter:

– Det är ett enkelt sätt att addera volym.

Få volym i envist platt hår

Hon konstaterar att ju mer man gör det, desto mer volym blir det. Vill du ha en lättare tuperingS tar du bara ett lager av håret, men vill du få supervolym kan du ta fler sektioner. Med textursprayen blir håret mindre glatt och det blir lättare att forma det som man vill.

Vissa personer har dock hår som verkar vilja lägga sig hur de än gör – för dem tipsar Chloe om att använda sig av ytterligare ett lager av hårspray också för att hjälpa håret extra mycket på traven.

Med hårspray och texturspray håller håret bättre.

– Om ditt hår är riktigt knepigt föreslår jag att du tar en liten slinga, borstar upp det, tar texturspray, sedan adderar lite hårspray. Sedan tar du kammen och fokuserar verkligen på rötterna medan du håller håret rakt. Man ser att den här bjässen kommer inte gå någonstans.

Annons