Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta sätt att locka håret på – utan att använda värme

23 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMatt Baron/BEI/REX
Lockigt hår är det många som drömmer om, men samtidigt sliter locktänger och fönande på håret.
Det finns dock sätt att komma runt det, och få de perfekta lockarna utan att utsätta håret för extra värme och slitage.
Här är de bästa sätten att locka håret på ett skonsamt sätt!
Annons
Så gör du enkelt en håruppsättning – proffset visarBrand logo
Så gör du enkelt en håruppsättning – proffset visar

Fläta håret för lockar

Att fläta sig till ett lockigt hår är en förbisedd klassiker, men det faktiskt det lättaste sättet att få till lockigt hår enkelt utan värme. Fläta håret på kvällen och sov med det. På morgonen behöver man bara släppa ut håret, kamma igenom det och applicera en hårolja för att bli av med eventuellt friss – sen är du redo att möta dagen med lösa lockar.

Använd spolar för Hollywoodlockar

Spolar är något vi förknippar med hur äldre damer stylar håret, men så behöver det inte vara! Man rullar upp fuktigt hår i sektioner på spolrullarna och fäster med en hårnål, och väntar sedan några timmar alternativt över natten. Resultatet blir vackra Hollywoodlockar, som med lite hårspray håller hela dagen.

Annons

Haffa en gammal t-shirt

Det här kan låta underligt, men är ett smart knep som spridits på sociala medier, och som faktiskt fungerar. Rulla ihop en gammal t-shirt i bomull och knyt ihop ändarna till en stor ”gloria”. Placera den sedan på huvudet och snurra håret runt glorian, för att sedan fästa dem med hårnålar. Sov med t-shirten på huvudet, och när morgonen kommer har du mjuka, fina lockar.

Ett enkelt hårband duger fint för att locka håret

Allt man behöver för det här lockknepet är ett gammalt hårband och en strukturgivande produkt, som en texturizing spray. Sätt hårbandet över håret – tänk blomsterkrans – och fukta håret med sprayen. Tvista sedan delar av håret och peta in dem i hårbandet. När du gjort så med hela håret kan du fukta håret lite till och sedan vänta några timmar, alternativt över natten. När du tar bort hårbandet kommer du ha lyxiga lockar!

Tvista dig till vågigt hår

Börja med att samla håret på ena sidan av huvudet i två hårslingor, som du tvistar med varandra. När håret är tvistat samlar du ihop det i en bulle, som du fäster med exempelvis en hårnål. Upprepa sedan på andra sidan av håret och vänta sedan i minst sex timmar innan du släpper ut dem. Undvik dock att borsta håret efteråt, kamma istället genom håret med fingrarna för att undvika friss.

Källa: Seventeen.

Annons