Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta sminkknepet som ger dig ett ansiktslyft och gör att du ser yngre ut

29 apr, 2021 
Ansiktslyft med concealer
Tycker du att du ser äldre ut än vad du känner dig?
Då kan det här smarta sminkknepet vara något att testa!
Med en enkel teknik hjälper sminkningen till att föryngra ansiktet och ge intrycket av ett ansiktslyft – utan jobbiga ingrepp.
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Många upplever att året med coronapandemin har åldrat deras utseende – stress, dåliga vanor och minskad motion kan alla vara orsaker som gör att man åldras i förtid.

Men mycket av det går att rädda upp med lite smink, och en smart sminkteknik.

Just nu sprids det nämligen ett enkelt knep i klipp på appen Tiktok, som har fått folk att inse hur lite som krävs för att man ska se yngre ut med hjälp av concealer.

Smink i sig kan både göra att man ser yngre och äldre ut, beroende på hur man använder det. En tung, heltäckande och matt foundation kan vara jättesnyggt på ett yngre ansikte, medan det snarare kan sätta fokus på de rynkor och ålderstecken man försöker dölja, om det används av en person som är lite äldre.

Annons

Så påverkas ditt ansikte av hur du applicerar sminket

Knepet som visas i de uppmärksammade klippen handlar främst om hur man applicerar sin concealer. Att applicera concealern, som gärna får vara en halv nyans ljusare än ens foundation, uppåt i ansiktet ger illusionen av ett lyft – och effekten kan bli minst sagt dramatisk.

Många brukar lägga sin concealer i trianglar under ögonen, och jobba in den med en svamp eller borste i runda rörelser. När man i stället drar streck med concealern uppåt ansiktet så ser det ut som att ansiktsdragen lyfts upp.

Genom att applicera sminket uppåt så ser ansiktet lyft ut.

Samma teknik kan sedan appliceras på både solpuder och rouge också – var man lägger sina sminkprodukter i ansiktet påverkar hur formen upplevs. Applicerar man solpuder och rouge högt upp på kindbenen så ger det ett lyft intryck, medan exempelvis rouge på den runda delen av kinderna ger ett intryck av ett rundare ansikte. Allt som appliceras under kindbenen kan i sin tur göra att det ser ut som att ansiktet dras neråt.

Annons