Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Beautyprodukterna alla med mogen hy bör ha i sminkväskan

29 mar, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
FotografTT
smink 50+

Sitter sminket inte lika bra längre? Då kan det vara dags att göra en inventering i sminkväskan. Här är åtta typer av produkter alla över 50 bör ha hemma!

Annons

I en tid då skönhetsbranschen äntligen börjar hylla kvinnor i alla åldrar, är det nu dags att utforska de bästa sminkprodukter även för en mogen hud. Med åldern förändras vår hudtextur och den blir vanligtvis torrare, och på samma sätt som vi anpassar hudvårdsrutinen kan vi behöva se över sminkväskan.

Så, vilka sminkprodukter ska du kika efter när dina gamla favoriter inte längre gör jobbet? Från naturlig täckning till subtila knep som piggar upp – här är åtta typer av produkter alla över 50 bör ha i sminkväskan!

Jennifer Aniston i en snygg sminkning

Sminkguide för 50+

Har du en mogen hud finns det några saker som kan vara bra att tänka på när du väljer smink. Och som kända makeupartisten Sandy Linter säger till Vogue, "framhäv det du har, istället för att försöka dölja brister."

Annons
  • Återfuktande produkter. Välj återfuktande produkter, oavsett om det gäller foundation, concealer, solpuder eller rouge. Detta hjälper huden att behålla sin naturliga fuktbalans och gör att sminket lägger sig bättre.
  • Lätt bas. Undvik tunga konsistenser eftersom de har en tendens att framhäva fina linjer. Satsa istället på en lättare foundation eller färgad dagkräm, och lägg alltid en primer under.
  • Öka lystern. Byt ut puderprodukter till krämbaserade eller flytande produkter. Dessa ökar lystern i huden och ger ett mjukare intryck.
  • Ge dina ögon en pigg blick. Använd en förlängande eller volymgivande mascara för att öppna upp ögonen och skapa en piggare blick.
  • Markera läpparna. Med åldern blir läpparna oftare mjukare och mindre definierade. Markera dina läppar med en läppenna för en fylligare och mer balanserad läpp.
  • Få brynen på plats. Ge ditt ansikte ett minilyft med rätt ögonbrynsstyling och produkter.
  • Vårda huden. Sist men inte minst; en snygg sminkning börjar med en bra hudvårdsrutin. Applicera alltid en återfuktande ansikstkräm anpassad till din hudtyp innan du sminkar dig.

Topplista: 8 sminkprodukter för mogen hud

Nedan tipsar vi om bästa sminkprodukterna för dig som passerat 50!

1. Radiant Skin Primer, Beautyact

En prisad produkt som är perfekt för en mogen hud! Den återfuktande och lätta primern ger lyster och blir en snygg bas för din sminkning. Se mer och köp primern (reklamlänk) här.

radiant skin primer från beautyact
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Light Reflecting Foundation, Nars

Årets mest hyllade foundation! Den vårdande och lystergivande formulan tar bort mörka fläckar och rodnader samtidigt som den ger en naturlig finish. Se mer och köp foundationen (reklamlänk) här.

Annons
Light Reflecting Foundation från Nars
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Instant Anti-Age The Eraser Eye Concealer, Maybelline

En populär budgetconcealer som täcker mörka ringar under ögonen och ger en pigg look utan att lägga sig i några veck. Ger en lätt finish utan att kännas varken tung eller kakig. Finns i många nyanser! Se mer och köp concealern (reklamlänk) här.

Instant Anti-Age The Eraser Eye Concealer från Maybelline
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. On-the-Glow Blush, Pixi

Ett återfuktande rouge-stick som ger en fin, naturligt lyster. Tips! Applicera rougen på toppen av kindbenet och blanda sedan inåt, det ger ett subtilt lyft för ansiktet. Se mer och klicka hem krämrougen (reklamlänk) här.

Annons
On-the-Glow Blush från Pixi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Brow Revival, Max Factor

Med åldern tenderar ansiktsdragen att sjunka något. Ett smart knep som trotsar gravitationen är en ögonbrynsfixerande produkt som borstar upp håren och fixerar dem på plats. Denna favorit från Max Factor med fibrer hjälper till att fylla i luckor i dina byn och skapar ett fylligare resultat som håller hela dagen. Borsten erbjuder en smidig applicering som täcker varje strå. Den finns i tre olika nyanser. Se mer och köp ögonbrynsmascaran (reklamlänk) här!

Annons
Brow Revival från Max Factor
Klicka på bilden för att komma dirket till produkten.

6. Lash Idôle Mascara, Lancôme

Öppna upp ögat och få en piggare look med hjälp av en volymmascara. Denna omtalade mascaran från Lancôme är klumpfri och lyfter, ger fyllighet och fångar upp varje enskild frans. Spana in mascaran (reklamlänk) här!

Lash Idôle Mascara från Lancôme
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Cream Bronzer, Anastasia Beverly Hills

Ge ditt ansikte en naturlig värme med en krämbronzer! Denna från Anastasia Bevery Hills ger en solkysst look och smälter lätt in i huden. Appliceringstips! Svep under kindbenet, längs sidorna av näsan, över pannan och under käklinjen för vacker glow. Se mer och köp krämbronzern här (reklamlänk).

Annons
7. Cream Bronzer från Anastasia Beverly Hills
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Lip Pencil, Mac

Satsa på en mjuk och krämig läppenna i en nyans som liknar din egna läppfärg. Denna storsäljare från Mac finns i många färger och är perfekt för att skapa form och definition. Läs mer och klicka hem läppennan (reklamlänk) här.

Lip Pencil från Mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Annons