Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du sminket att hålla hela dagen – smarta knepet

27 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Har du problem att få sminket att hålla en hel dag?
Då finns det ett smart knep som kan hjälpa dig.
Nu visar makeup-artisten Allan Craig tipset som sprider sig på sociala medier, och gör att sminket sitter snyggt längre.
Annons
Puder för mogen hy – så lägger du en bra basBrand logo
Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas

Att få sminket att hålla hela dagen kan vara en riktig utmaning, men det finns faktiskt bra knep som gör att ditt smink håller sig snyggt från morgon till kväll.

Makeup-artisten Allan Craig delar nu med sig av ett videoklipp på sociala medier-appen Tiktok där han visar hur han gör för att basprodukterna ska hålla hela dagen.

– Det här knepet har förändrat mitt smink-game, säger han i videoklippet.

Makeup-artisten visar sin egen variant av knepet efter att det först delats av skönhetsgurun Kevin Kodra. Det du behöver är en bra setting spray och en skönhetssvamp, exempelvis en beauty blender.

Att använda setting spray som ett avslutande steg i sminkrutinen är något många gör, men tricket ligger i hur den appliceras. Allan Craig börjar med att spraya sig i ansiktet med setting sprayen, som de flesta gör.

Annons

– Om du fortfarande applicerar din setting spray så här så är det dags att sluta. Ingen kan hud som Kevin Kodra... Det här tipset har förändrat hur jag sminkar mig, säger Allan Craig i klippet.

Sminket håller längre med sprayknepet

Han visar hur han i stället för att spraya sig i ansiktet i stället använder sig setting spray på en skönhetssvamp..

– Fyll den med setting spray och börja sedan arbeta in den i din hud, säger han och visar hur han jobbar in sprayen i ansiktet med sin beauty blender, efter att ha duttat bort överflöd på handryggen.

Han fortsätter:

– Det här gör att alla produkter smälter ihop och ger dig en riktigt fin finish som ser ut som riktig hud. Och ditt smink kommer inte röra sig. Testa det och tacka mig senare.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar tipset och som själv använder sig av det.

”Det här har ändrat min sminkrutin sedan jag började med det”, skriver en person.

Annons