Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Jane Fondas sminkknep efter att ha fått grått hår

19 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Jane Fonda.
Jane Fonda har varit en ikon inom mode och skönhet för kvinnor i flera generationer.
Nu delar hon med sig av sitt bästa skönhetstips efter att ha slutat färga håret och omfamnat sitt gråa barr.
– Man behöver lite färg för att inte bara tyna bort, säger hon till Oprah Daily.
Annons
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

Ända sedan genombrottet i Tall story 1960 har Jane Fonda inte bara varit en framgångsrik skådespelare, men också en stil- och hälsoförebild för kvinnor över hela världen.

Nu har stjärnan passerat 85 år, och är lika stilig som alltid. I en intervju med Oprah Daily delar hon nu med sig av sina bästa skönhetstips, som gör att hon hållit sig pigg, fräsch och snygg genom alla år.

Som ofta med skönhetstips ligger det främsta fokuset på livsstil – Jane har i hela sitt liv varit mån om att leva hälsosamt, och släppt flera kända träningsvideos.

Annons

– Jag försöker sova åtta timmar, tränar regelbundet, äter mycket frukt och grönt och dricker mycket vätska, säger hon till tidningen.

Jane Fondas favorit – budgetläppstiftet

Jane vill också ta hand om sin hy, och vet hur viktigt det är att ge huden fukt och omsorg. Speciellt i mogen ålder blir hyn torrare och lättare glåmig, så hon vill gärna ta hand om den med sköna produkter.

– Jag tycker om att använda en ansiktsmask när jag slappnar av i slutet av dagen. Solskyddsfaktor är också viktigt.

Sedan Jane Fonda slutade färga håret och började omfamna sin gråa frisyr har hon insett att hon vill addera färg någon annanstans. Därför använder hon gärna läppstift, och favoriten är budgetläppstiftet L'Oreal Paris Colour Riche matte lipstick.

Jane Fonda.
Jane Fonda tycker om att använda läppstift.

– När jag gör mig redo för Zoom-möten så tar jag på mig läppstift lite snabbt. Jag brukade aldrig använda läppstift, men sen jag har blivit äldre, och framförallt sedan jag har grått hår, så tycker jag att man behöver lite färg för att inte bara tyna bort.

Annons