Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hetaste ögonsminket just nu – så fixar du looken

01 jul, 2021 
AvEbba Dahlman
FotografTT/Pexels
Trendspaning smink 2021 – därför står ögonen i fokus!
Lekfull eyeliner, sotiga ögon, glitterexplosion, vilda ögonbryn eller 80-talets färgglada ögonskuggor? Årets sminktrender sätter ögonen i fokus. Vi berättar varför vi älskar sminkade ögon just nu.
Annons
Brand logo

Det intressanta med skönhet och skönhetstrender är hur de speglar samtiden. När framtida historiker kikar tillbaka på 2020 och 2021 kommer dokument med lekfullt sminkade ögonen att kunna identifieras som en trend.

Sminktrender 2021 – våra favoriter:

Varför är ögonen så viktiga när det kommer till sminktrender 2021? Jo, vi är såklart färgade av coronapandemin, social distansering och krav på munskydd. När vi inte kan leka lika mycket med att sätta färg på läpparna och ägonen är det vi ser först när munskyddet är på är det naturligt att ögonen hamnar i fokus.

Den sociala distanseringen har också skapat ett uppdämt behov av att få klä upp sig och sätta på sig smink. Vi är också uttråkade och vill gärna måla våra ögon lite mer kreativt. Trender är också cirkulära, vilket innebär att de kommer och går, och vi ser en återkomst av 80-talet både när det kommer till mode och skönhet. Här nedan listar vi våra favoriter bland årets sminktrender som sätter ögonen i fokus.

Annons

Lekfull eyeliner

Den lekfulla eyelinern har varit på tapeten ett tag. Den har synts på kändisar som Shay Mitchell och Lady Gaga. Vi har sett den i olika varianter på catwalken för kända modehus senaste åren, redan innan coronapandemins framfart. Karaktären Jules Vaughn som spelas av Hunter Schafer i HBO-serien Euphoria hjälpte till att göra trenden till ett faktum.

Så fixar du looken:

Eyeliner från NYX.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det är enklast att rita snygga former med en flytande eyeliner som har en tunn applikator. Vill du verkligen skoja till det kan du använda någon annan färg än svart. Den här kommer från sminkvarumärket NYX och är en bästsäljande favorit. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

80-talets färgglada ögonskuggor

Visst blir man glad av färg? Frossa i ögonskuggor i starka färger, så som gul, röd, lila, blå och grön. Vi drömmer oss tillbaka till 80-talets sminkade ögonlock.

Gigi Hadid på catwalken.
Gigi Hadid på catwalken.

Så fixar du looken:

Palett med ögonskugga från NYX.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Med den här paletten kan man knappast anklaga dig för att inte bära tillräckligt med färg... men varför är det bara kläderna som ska få färg? Sätt färg på ögonlocken med den här paletten från NYX. Klicka hem paletten här. (reklamlänk)

Annons

Fokus på ögonbrynen

Tiden för smala ögonbryn á la 90-talet har länge varit över. Nu vil vi gärna att ögonbrynen syns som ett statement. Olika typer av behandlingar, så som microblending och brow lift trendar uppåt och du kan själv återskapa effekten med en gel som borstar upp och formar dina strån.

Lily Collins på röda mattan.
Lily Collins på röda mattan.

Så fixar du looken:

Brow gel från Anastasia.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vi älskar produkter som gör det enkelt för oss att skapa en snygg look. Med den här brow gelen i smidig hylsa från märket Anastasia får du både form och färg i ett. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Glitter och glow

Nikkie de Jager, känd som NikkieTutorials på Instagram, programledde årets upplaga av Eurovision Song Contest. Hennes underbara sminkningar inspirerar många. Pryd ögonlocken med glitter, glow och paljetter för en ultimat festlook.

Så fixar du looken:

Löst glitter från Make up store.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ett löst glitter från Make up store fixar looken på ett kick. Lägg en primer som bas på ögonlocket och applicera glittret med en pensel. Den här underbara färgen i metallic skimmer är bara så häftig! Köp här. (reklamlänk)

Sotiga ögon

Fler trender har fått ett uppsving efter Eurovision Song Contest. Inte minst de sotiga ögonen som pryder alla medlemmar i indie rock-bandet Måneskin, som vann musikfesten år 2021.

Annons

Så fixar du looken:

Kajalpenna från Rimmel.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Välj en mörk och mjuk kajalpenna. Måla linjer runt ögat i alla ögats vrår. Den här pennan kommer från märket Rimmel och är galet prisvärd. Köp för 20 kronor här. (reklamlänk)

Spetsig sminkborste från IsaDora.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Använd sedan en platt ögonskuggsborste, gärna en som har en vinkel med spets,för att sudda bort skarpa kanter med lätt hand för att få till en mjukt sotad look. Köp borsten här. (reklamlänk)

Annons

Diskreta rosiga ögonlock

Du behöver inte anamma en vågad ögonsminkning för att hoppa på tåget. År 2021 ser vi även en del diskreta och rosiga ögon. Det bästa av allt är att du inte behöver köpa massa extra produkter för att uppnå den här looken. Du använder helt enkelt de pigment som är kvar på borsten efter att du lagt ditt rouge, och sveper borsten lätt över ögonlocken.

Så fixar du looken:

Rouge från Lumene.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ett riktigt härligt rouge, eller blush som det också kallas, är en riktigt multifunktionell produkt. Använd på kinderna, på nästippen och på ögonlocken för en naturligt rosig look. Det här rouget kommer från Lumene. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Brand logo
Annons