TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar
0:45

Efter reklamen: TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Slå på ljud

Det känns som att hösten startade ungefär igår, men vi går snabbt mot den kalla, mörka vintern och allt som kommer med det. För att höja humöret, och samtidigt bli piffig inför alla kommande adventsmingel, julfester och nyårspartyn, så är en ny och uppdaterad hårfärg en perfekt åtgärd! När du känner dig fin i håret blir det genast lättare att ta sig an alla bestyr i kylan.

Men vilken hårfärg ska du välja? Här är några av säsongens hetaste alternativ enligt kändisarna och frisörerna!

Glansig koppar

Under hela året har rött hår varit den stora trenden, och just kopparfärgat hår har varit återkommande. Har du hittills dragit dig för hårfärgen men känner att du är sugen så är nu det perfekta tillfället att slå till! Vinterns bästa kopparton är snäppet varmare och rikare än höstens dito.

– De här hårfärgerna är särskilt smickrande för de med ljus hy som annars kan se lite glåmiga ut under vintern, säger frisören Jeremy Tardo till Glamour.

Gyllene platina

Som en utveckling av det klassiskt platinablonda håret väljer nu stjärnorna att färga håret ljust blont men med en varmare, gyllene ton, till skillnad för den kallare platinablonda som är mer klassisk.

– Perfekt platina är svårt att uppnå. Smörigt gyllene blonda toner är roliga och reflekterar mest glans, konstaterar hårfärgsexperten Bianca Hillier.

Succéfrisörens vädjan: Sluta göra så här mot ditt hår

Kallt kaffe

Är det mörk brunett du vill bli i vinter så är det de rika nyanserna du ska satsa på för att hänga med i trenderna. Frisören Eric Vaughn visar upp flerdimensionella bruna hårfärger, med subtila röda nyanser för en härlig mahogny-effekt.

Fokus på rötterna

Något vi vande oss med under pandemin var en markant utväxt, och det är något som har fortsatt in i trenderna. Men istället för en skarp rand, som det kan bli om man låter färgat hår bara växa ut, så blandar man upp färgen i hårrötterna för en mjukare övergång i en så kallad ”root melt”.

Naturliga slingor

Om du vill ha en mer naturlig blond look så är det smart att be om tätt sammanvävda slingor i ljusare och mörkare nyanser, som här på Khloé Kardashian.

– Som syns på Khloé här så blir det en kaxig blond färg. Be om tunna slingor för att vara säker på att slingorna inte är tjocka, och att de är helt mixade. Det här passar bäst för kort eller mediumlångt hår och är jättebra för oss som vill vara blonda året runt, säger en frisör på salongen Maxine.

Kvinnans katastrofklippning gör alla förskräckta

Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken
3:05

Efter reklamen: Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken

(3:05)

Slå på ljud
Mest läst