Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Succéfrisörens viktigaste hårtips för att följa trender

09 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels/TT.
Brad Mondo är succéfrisören som har över sju miljoner följare på Youtube, och som har blivit ett fenomen på sociala medier.
Nu delar frisören med sig av sina bästa tips för att få trendigt hår – och avslöjar sina egna misstag.
– Man lever bara en gång, säger han till Insider.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Frisören Brad Mondo har snabbt blivit en av världens mest framstående hårprofiler. Med över sju miljoner följare på Youtube, och TikTok-fenomenet ”Sorry Brad Mondo”, där man ber om ursäkt till succéfrisören när man har gjort något ohälsosamt med sitt hår, är det få som har missat honom.

Men Brad har inte alltid varit snäll mot sitt hår – han vet hur lätt det är att skada håret om man behandlar det fel.

– Jag hade förstört hår hela tiden- Jag brukade be min pappa att ge mig väldigt komplicerade galna färger. Ombre var inte lika känt då som det är nu, och jag bad om de grejerna 2010 eller 2012. Jag brukade lära honom att göra det i spegeln, och det blev hemskt dåligt. Jag hade också väldigt mörkt hår vid ett tillfälle – jag hade svart hår - och det passade bara inte med min hudton, säger han till Insider.

Annons

Frisören: Tänk på detta innan du följer trenderna

Nu ger han sina bästa tips för att ta hand om håret – och avslöjar vad man ska tänka på när man vill följa med i de senaste hårtrenderna, oavsett om det handlar om drastiska förändringar eller mer diskreta.

– Sov på saken en natt eller två, eller en vecka. Så länge du tar tid att sova på saken och du fortfarande vill göra det, gör det bara. Ditt hår växer ut igen, och du kan fixa det om du vill. Var bara försiktig med blekning för ibland kan det orsaka permanenta skador, och det vill vi inte. Men ja, gör det – man lever bara en gång.

Vad ska man satsa på för produkter då, när håret väl är klippt som man vill ha det? Även det har Mondo svar på.

– Ett bra schampo är väldigt nödvändigt – något som matchar din hårtyp. En annan bra sak att ha i verktygslådan för ditt hår är olja, för de flesta har torra toppar. Även ett värmeskydd om du stylar håret.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons