Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Få bort oönskad hårväxt – utan att det gör ont

15 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Många vill få bort oönskad hårväxt, men är trött på att vaxning gör ont och att rakhyvelns resultat växer ut direkt igen.
Men med bara tre helt naturliga ingredienser kan du få bort hårväxten du vill slippa på kroppen utan att skrika av smärta.
Annons
Bästa metoderna för hårborttagning på salongBrand logo
Bästa metoderna för hårborttagning på salong

Vill du slippa oönskad hårväxt, både på kroppen och i ansiktet, men är trött på att plocka fram rakhyveln i tid och otid? Att raka bort håren man inte vill ha leder till jobbig stubb, medan vanligt vax kan göra riktigt ont och hårborttagningskrämer är fulla av kemikalier. Men med den här lite underskattade metoden är både naturlig och gör mindre ont än att vaxa – samtidigt som det håller längre än rakning.

Vad pratar vi om? Jo, sugaring! Metoden innebär att du blandar socker, citronjuice och vatten till en klibbig pasta, och sedan använder detta som ett slags vax för att ta bort hår.

Sugaring har blivit en vanlig behandling för hårborttagning på salong, både i ansiktet och på kroppen, men går också att få till hemma.

Annons

– Det liknar vaxning men många tycker att det inte gör lika ont, och att det är snällare mot huden, säger dermatologen Michelle Henry till Allure.

Därför är det mer skonsamt med sugaring

Sapna Palep är en annan hudexpert som utvecklar kring varför det är mer skonsamt med den naturliga metoden.

– Sugaring fungerar så att du rycker upp håret med rötterna utan att irritera huden runt omkring. Så det tenderar att vara mjukare än vaxning med och mindre irritation.

På grund av de naturliga ingredienserna är sugaring också en bra hårborttagningsmetod för personer med allergier, känslig hud och andra hudbesvär som kan reagera på vax eller hårborttagningskräm.

Kvinna tar sig i ansiktet.
Sugaring kan göra huden bebislen.

För att sugaring ska fungera så behöver hårstråna ha vuxit ut en bit, så att sockerpastan har något att fästa vid. Sedan är det viktigt att sockerpastan appliceras och rycks bort på rätt sätt för att det ska ge bäst effekt. Det kan därför vara bäst att använda hårborttagningsmetoden på salong, åtminstone första gången.

Annons