Efter reklamen: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud

Microblading är en slags semipermanent tatuering, där man tatuerar in sin önskade ögonbrynsform, för att slippa sminka i sina ögonbryn varje dag. Om det är gjort ordentligt ger det ett naturligt och snyggt intryck, och håller vanligtvis mellan 18 och 30 månader innan det är dags att fylla på brynen igen.

Men om man har oturen att hamna hos en person som inte vet vad den håller på med så kan det gå illa. Det vill en kvinna nu varna för i ett Tiktok-klipp som blivit viralt, och som The Sun har plockat upp.

I klippet förklarar kvinnan, som kallar sig ”kayysapp”, att hon gjorde microblading på sina ögonbryn för fyra år sedan, men att det inte var snyggt från början och inte heller har blivit bra än. Hon vill nu varna andra och påpeka att den semipermanenta tatueringen kan bli permanent.

– Akta er för de långvariga effekterna av microblading... Jag gjorde mina för 3,5 år sedan och det har fortfarande inte försvunnit på vissa ställen, säger hon.

Varningen – visar fila resultatet

Hon uppmuntrar alla att vara selektiva med vilka de går till, och bara välja de allra duktigaste.

– Var säkra på att ni har gjort research så att ni inte råkar ut för samma problem. Jag ville bara ha en båge på mina bryn men herregud. Ärligt talat så önskar jag att jag aldrig hade gjort det, säger hon.

@skincarebykayy

Beware of the lasting effects of microblading… I had my procedure 3.5 years ago and it still won’t fade in certain areas. Be sure to do your research so you don’t end up with the same issue. #skincare #microblading #eyebrows #permanentmakeup #makeup

♬ Oh no, oh no, oh no, no no - Hip Hop

I videon visar hon sina bryn, och där ser man hur resterna av microbladingen hänger sig kvar och bildar en fläck i hennes ansikte. Videon har setts över 1,7 miljoner gånger och fått hundratals kommentarer.

Många känner igen sig i vad kvinnan berättar.

”Jag gjorde mina för åtta år sen. De ser blåa ut nu”, skriver en person.

”Mina med, mina är röda”, skriver en annan.

Andra påpekar att deras bryn är jättefina med hjälp av microblading, och menar att olika hud reagerar olika på proceduren.

Mest läst