Har du en tatuering du verkligen ångrar? Den där symbolen i svanken du gjorde som tonåring eller exmakens namn kanske? Oroa dig inte, det finns hjälp att få

Danska laserterapeuten Runi Skoubjerg Andersen jobbar med tatueringsborttagning, och tar bort tatueringar på 150 personer varje månad med hjälp av laser.

Att ta bort just namnet på en tidigare kärlek är den allra vanligaste anledningen att kunder vänder sig till honom, avslöjar han i en intervju med alt.dk.

– Majoriteten av alla tatueringar jag tar bort är namnet på en ex-pojkvän. Det är helt klart de jag tar bort mest. Många tänker inte på det förrän de får en ny pojkvän som säger: ”Jag tycker det är lite konstigt att du har 'Sören' skrivet på blygdbenet, det är inte så upphetsande”, säger Runi.

Det har också blivit vanligare att ta bort ”permanent smink”, som intatuerade ögonbryn.

– Modet har förändrats ganska sedan 90-talet, där alla ville ha tunna ögonbryn. Nu måste alla ha stora Kardashian-ögonbryn.

Det ska man tänka på om man vill ta bort en tatuering

Det är på sommaren som allra flest vill ta bort sina tatueringar, då mindre kläder gör att man ser dem bättre. Vill man slippa stå i kö, och dessutom hinna igenom sina tio sessioner med laser som det krävs för att ta bort de flesta tatueringar, kan det därför vara bra att ta tag i det nu i januari i stället.

– Det beror mycket på tatueringen, men en genomsnittlig tatuering tar cirka tio behandlingar att ta bort. Det finns några tatueringar som försvinner efter en behandling och sedan finns det några som tar över tre år att ta bort. Det är vanligtvis de tatueringar där tatueraren har gått lite för djupt när han gjorde tatueringen, säger Runi.

Alla tatueringar kan man inte ta bort heller. Tatueringar med vit färg reagerar inte på laserbehandling, och är tatueringen gjord för djup kan den vara omöjlig.

– Bara för att du gör en tatuering betyder inte nödvändigtvis att du kan få bort den igen. Till exempel tatueringar som är för djupa. Om tatueringskonstnären har tryckt ner i det tredje hudlagret, där det finns blodkroppar och artärer, läker huden ofta ihop dåligt och bildar ärrvävnad. Och det är mycket svårare att ta bort pigment från ärrvävnad.

Läs mer:

Skönhetsredaktören: 9 bästa mascarorna 2020

Därför ska du inte skölja av tallrikarna innan du kör diskmaskinen

53-åriga farmorn chockar alla – ser mycket yngre ut än sin ålder

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: