Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Till läppar, kinder och ögon – geniala superprodukten är det enda smink du behöver i sommar

14 jul, 2023 
Packa lätt? Ja, visst går det! Särskilt om du packar med makeupstiftet. Det fixar både ögon, läppar och kinder – på nolltid!
Annons
Merja blir sminkad inför Årets FeministaBrand logo
Merja blir sminkad inför Årets Feminista

Från ledig strandlook till after beach-snygg i ett stick

Med en härlig fuktsprej och ett par smarta makeupstift kan du enkelt fixa en lyxig festlook i några snabba tag. Fukten fräschar upp ansiktet och gör så att krämen i stiftet smälter in bättre i huden. Bara plats för ett stift? Ett skimrande bronstonat är fint på kinder och ögonlock, ett rosigt ger frisk rodnad till både läppar, kinder och lock medan rött fixar en mer eldig look om du duttar på färgen längs med kindbenen och på läpparna.

Annons

Vill du lyfta fram ansiktets former lite mer tar du ett stift med kall brun ton och lägger som contouring under kindbenen, på sidan av näsan och precis under käkbenet. Det fina med stift är den krämiga formulan som du snabbt jobbar in med fingrar eller pensel.

Här är några favoritstift:

1. The Wonder Stick från Hickap finns i tre versioner: Blush & Lips som du kan ha på läppar och kinder, Bronze & Contour som ger definition och solkysst ton samt Highlight som lyfter allt från kinder till nyckelben. Ca 219 kr.

Annons

2. Med Carnauba On-the-go Blush and Glow från Makethemake har du krämigt rouge i ena änden och mjuk highlighter i den andra, perfekt för snabba uppiffningar. Pigmenten är snälla så effekten blir smekande subtil. Här finns tre varianter. Ca 279 kr.

3. Match Stix i Strawberry Pop från Fenty är perfekt när du verkligen vill ha en härligt rosig färgkick på läppar och kinder. Formulan är en fräsch gel som ger en mjukt återfuktad finish. Ca 310 kr.

Annons