Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Tipsen som gör att håret ser nyklippt och fräscht ut

27 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
Frisörbesök i all ära, men mycket av hårvården måste vi klara av hemma för att håret ska må bra i längden.
Här är de bästa och enklaste tipsen på vad du ska tänka på när du tar hand om din frisyr.
Annons
3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamtBrand logo
3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamt

Mängden balsam

Att balsam är viktigt för att håret ska må bra är nog de flesta överens om, men det är lätt att överapplicera. Var noga så att du inte tar för mycket balsam, och håll det borta från hårrötterna. Tvätta också ur balsamet ordentligt – finns det kvar rester i håret kommer det upplevas som fettigt.

Håroljan måste appliceras rätt

Precis som med ditt balsam är håroljans applikation A och O för att du ska få önskad effekt. Hamnar oljan i hårbotten kommer håret upplevas som nedtyngt, så låt det vara i topparna.

Rätt tofs gör under

Att använda sig av rätt typ av tofs är en bra investering i hårets hälsa. Istället för de klassiskt tajta tofsarna – värst är de med ståldetalj – eller tofsar i plast så är det bra att välja rymligare scrunchies. Bäst mår håret av tofsar som är gjorda i silke, då det är mindre risk för slitage.

Annons

Solskyddsfaktor

Det är inte bara huden som behöver solskyddsfaktor – ditt hår behöver det också. Under sommarmånaderna är det därför smart att använda en solskyddsprodukt i din hårvårdsrutin. Tänk också på att håret behöver mer fukt och återhämtning när det utsätts för sol och havsvatten. En återfuktande inpackning kan vara ett bra extra steg på sommaren,

Bredtandad kam

Behöver du kamma håret när det är fuktigt bör du göra det med en kam som har brett mellan tänderna. När håret är blött eller fuktigt går det lättare av och är känsligare för slitage. En bredtandad kam trasslar ut håret utan att skada det.

Så ska du tänka med fönen

För att håret ska skadas så lite som möjligt av att fönas så ska det först torkas så torrt det kan – försiktigt – med en handduk, och genom att lufttorkas. Då sliter fönandet mindre på håret. Underskatta inte heller olika munstycken till fönen, då det också gör fönandet mindre slitsamt på håret.

Källa: Brightside.

Annons