Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Trenden alla pratar om: glittrande ögonskuggor

15 dec, 2023 
Avjessica Blockström Hember
LH Cosmetics glittrig ögonskugga.
Glada nyheter för alla som drömmer om en härligt glittrande ögonlook till vinterns fester men ogillar när skugga flyttar sig från ögonlocken och hamnar på allt från kinden till kläderna.
Annons

Det har hänt så mycket med den här makeup-kategorin den senaste tiden. Förutom att man lyckats ta fram veganskt glitter, fritt från mikroplaster, har man också förbättrat fästeffekten rejält. Nu finns otroligt bra ögonskuggor som sitter perfekt i timmar där du målat på dem.

Varför du ska ha det?

För att glitter ger lyxig krydda till looken och lyfter festkänslan på några sekunder.

Glittrig ögonskugga.
Den glittriga ögonskuggan kan även användas till läpparna för att få en riktigt festlig look.

Så använder du det

Många av de nya glitterskuggor som finns kan användas på flera sätt. Du kan svepa på med fingret över hela locket, lägga som en glammig eyeliner med hjälp av en tunnare pensel eller dutta ovanpå en annan skugga som festlig topping.

Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Glittrande ögonskuggor

1. Mineral Single Eye Shadow, Idun Minerals

Snöflinga heter Idun Minerals mineralbaserade skugga, det här är ett riktigt partytrick då det lena skimret bara kan anas dagtid men så fort du kliver in i kvällsbelysning lyser den upp med härligt glimrande finish – väldigt fint. Se mer och köp ögonskuggan här (reklamlänk).

Snöflinga från Idun Minerals.
Snöflinga från Idun Minerals – klicka på bilden för att komma direkt till den.
Annons

2. Sparkl, LH Cosmetics

Sparkl från LH Cosmetics är en glimrande gelskugga som finns i tre nyanser. Här får du ett otroligt fint djup och en riktigt bra hållbarhet. Dessutom kan du använda skuggan för sig själv, som topping på puderskugga eller som extra festlig highlighter. Se mer och köp ögonskuggan här (reklamlänk).

Sparkl från LH Cosmetics
Sparkl från LH Cosmetics – klicka på bilden för att komma direkt till den.

3. Glitter & Glow Eye Shadow, Stila

Hos Stila hittar du den här lyxiga ögonskuggan med tätt packade pigment som gör det enkelt att få en täckande finish. Här glittrar det ordentligt oavsett ljus men trots den fina hållbarheten går den både smidigt och snabbt att tvätta av. Finns i hela nio nyanser, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Glitter & Glow Liquid Eye Shadow från Stila.
Glitter & Glow Liquid Eye Shadow från Stila – klicka på bilden för att komma direkt till den.

4. Scattered Light Glitter Eye Shadow, Hourglass

Scattered Light från Hourglass är glimrande glitterskugga för dig som vill ha en väldigt exklusiv ögonlook. Puder till kräm-formulan blir som en metallisk folie på huden och du kan lägga tunt för en skir finish eller bygga på för mer täckande och djup effekt. Finns i åtta eleganta nyanser. Se de olika nyanserna och köp den här (reklamlänk).

Scattered Light från Hourglass.
Scattered Light från Hourglass – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons