Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så fixar du trendiga makeuplooken med läppstift och röd läppenna

11 dec, 2023 
AvJessica Blockström Hember
FotografNataša Gavric/@Glowbynats, TT
Röd läpppenna
Är du ute efter en makeuplook som gör avtryck i vinter? Feminas skönhetsredaktör tipsar om allt från hur du fixar stilen till de bästa röda läppennorna just nu.
Annons

Det finns vissa makeup-looker som aldrig går ur tiden. En sådan klassiker är de riktigt blickfångande och välmålade röda läpparna. I kölvattnet av 90-talstrenden har det dock dykt upp en ny trend med en ny och spännande röd look.

Det här är nya trenden med röda läppar

Allt började med den bruna läppennan som plötsligt fick ett uppsving och syntes på allas läppar, till exempel i hajpade looker som latte makeup med tydlig kontur och glossig finish. Därmed verkar Pandoras ask ha öppnats för nu är just läppenna en av de hetaste produkterna att ha i sin sminkväska. Bland annat har Kylie Jenner precis släppt en hel kollektion med bara läppennor.

Kylie Jenner med röd läppenna från Kylie Cosmetics
Lip liner-looken på perukbärande Kylie Jenner som matchar looken med röda naglar.
Annons

Den senaste månaden har brunt dock bytts ut mot rött, en trend som spanats på allt från just denna Jenner-syster till Natasa Gavric, en av våra stora skönhetsinfluencers här hemma som du hittar på Instagram under namnet Glowbynats.

Glowbynats/Natasa Gavric i glossigt röda läppar med röd läppenna
Natasa Gavrics röda läpplook med glossig finish

Så hur gör man då för att få till den här röda läppar-looken med 90-talsvibbar? Det finns ett par olika varianter som båda har en tydlig läppenna-karaktär men som skiljer sig i finish:

  1. Att börja med konturen och måla en tydligt markerad läppenna i rött är basen.
  2. Vill du ha en glossig look tonar du din läppenna med en pensel så att den får mjuka kanter inåt och sveper över allt med ett transparent gloss.
  3. Är du mer för en krämig eller matt finish väljer du istället att applicera din röda läppenna över hela läpparna och avslutar med några penseldrag med ett läppstift i en röd ton som ligger nära läppennans men något ljusare.

Bästa röda läppennorna just nu

Spana in Feminas skönhetsredaktörs fem favoriter – samt mirakelprodukten som räddar torra läppar i vinter.

1. Lip Liner i nyansen Classic Red från Sweed

En krämig och skön läppenna både att måla på och att bära. Formulan är lätt att arbeta ut, till din hjälp har du dessutom en pensel som hänger på i bakänden. Läs mer och köp läppennan här (reklamlänk).

Annons
röd läppenna från sweed
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan.

2. Lip Liner i nyansen Cranberry från Anastasia Beverly Hills

Denna färg är något mustigare och mörkare än en klassisk röd. Pennan har en lite hårdare formula vilket gör den både lättvässad och lätt att precisionsmåla. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

röd läppenna från anastasia
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan.

3. Crayon i nyansen Anger från LH Cosmetics

Denna vattenfasta och veganska penna kan du både måla på läpparna och runt ögonen. Den har en skön flexibel formula som går att tona när du precis applicerat den men sitter som berget när den väl torkat. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
röd läppenna från lh cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan.

4. Plush Rush Lip Liner i nyansen Red Hot från Butter London

Vill du ha en riktigt tunn topp ska du spana in denna eldigt röda, en automatisk penna du skruvar upp. Den sammetslena formulan har dessutom en fin egenskap för dig med mogen hy då den är lätt utfyllande. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

röd läppenna som skruvas upp från butter london
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan.

4. Power line Plumping Lipliner i nyansen Real Red från Buxom

röd läppenna swatch från buxom

Den här gamla favoriten är både högpigmenterad, plumpande och vattenfast men en sak som verkligen får den att sticka ut är att den har en snedskuren topp som gör det buslätt att komma åt om du t ex vill måla ända in vid mungiporna och forma om amorbågen. Formulan är krämig och fungerar att ha över hela läpparna för en matt finish men blir också toppen som primer under vanligt läppstift. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
röd läppenna med snedställd topp från buxom
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan.

Skönhetsredaktörens knep för rött läppstift på vintertorrt underlag

Känns läpparna som russin den här tiden på året? Förutom att valla med läppbalsam regelbundet är ett tips att köra en nattkur à la slugging. Peela läpparna med en läppskrubb eller ren tandborste, lägg på ett lager med läppserum eller mer flytande läppbalsam och försegla det hela med vaselin eller ett lager med klassiska budgettipset Lips & Dry Spots Balm från Decubal. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

balm för torra läppar från decubal
Klicka på bilden för att komma direkt till läppbalsamet.
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons