Margot Robbie har trendigt blont hår.
7 kungligheter som varit både blonda och brunetta
1:19

Efter reklamen: 7 kungligheter som varit både blonda och brunetta

(1:19)

Slå på ljud

När det är mörkt, kallt och dassigt ute kan det kännas skönt att åtminstone känna sig snygg i håret – men vilken färg är det värt att satsa på? En hårtrend som redan nu spås bli en av nästa års största är linneblond.

Den mjuka och eleganta hårfärgen är en favorit hos influencers och kändisar, och har redan börjat få fäste.

Hon slutade helt med skönhetsingrepp – går inte att känna igen

– Tänk mjuka, krämiga nyanser som ser naturliga ut och drar åt det kallare hållet i tonen, och som påminner om din bästa outfit i beige linne. Linneblont karaktäriseras av att vara ganska mjukt, nedtonad och chict, i likhet med klädmaterialet, säger frisören Michael Gray till Marie Claire.

Stjärnor som Margot Robbie, svenska influencern Marilda Djerf, och kändisdottern Sofia Richie har alla anammat olika varianter av den snygga och sobra färgen.

Så får du till den trendiga blonda hårfärgen

Hur blir man linneblond då? Det behöver inte vara så krångligt.

– För att uppnå den här tonen så vill man bara delvis färga håret. För att bli linneblond behöver du inte göra en total förvandling om du utgår från en ganska neutral startpunkt – man kan ta till tekniker som ofullständiga slingor, lowlights och balayage, säger Michael Gray till magasinet.

Om du har ljusbrunt hår är det här en perfekt hårfärg att testa på för att gå åt det ljusare hållet, utan att du behöver bleka hela håret.

4 enkla knep för att boosta håret i vinter

– För de som har ljusbrunt hår och vill ha något som ser naturligt ut är linneblont hår ett bra och lättskött alternativ.

Mest läst