Artikeln innehåller reklamlänkar
volym tunt hår

Inför årets stora festsäsong är vi extra sugna på att addera volym och liv till håret – något som är möjligt även i tunnare hår.

4 enkla knep för att boosta håret

Trots att vi befinner oss i den mörkaste vintern går det att ge håret ett lyft och få det att se mer livfullt och välmående ut – här har Feminas skönhetsredaktör samlat 4 saker som är bra att tänka på.

1. Se till att din hårbotten mår bra.

Massage är nyttigt och något du enkelt kan göra själv. Det förbättrar cirkulationen och gör att näring lättare kommer ner till hårsäckarna vilket främjar hårväxten. Fingrarna duger fint och kan göra ett bra jobb. Det viktiga är att du inte rufsar runt för mycket med fingrarna, sätt ner dem i skalpen och flytta huden försiktigt med cirklande rörelser. Har du en skalpborste? Då kan det räcka att köra någon gång i veckan.

Psst! Här kan du läsa mer om hur du tar hand om skalpen och vad du kan göra om du tappar mycket hår som kvinna.

2. Försök att inte tvätta och styla håret varje dag.

Om möjligt är det bra om du kan hålla antalet hårtvättar till ett par gånger i veckan. Behöver du skölja så kör bara med vatten och använd balsamspray i längderna. Sätt upp håret om det börjar tappa formen så förlänger du tiden mellan tvättarna.

Parfymförsäljaren: Här är doften alla köper efter att ha luktat på den

3. Var noga med värmeskydd

Glöm inte värmeskyddet när du ska använda fön eller tång. Undvik även borstar med pluppar på stråna då det kan ge ökat slitage.

4. Skaffa örngott i siden.

Det sliter och ruggar inte på stråna lika mycket som vanliga örngott i bomull och har även bonuseffekten att din styling håller längre.

Sidenörngott, Lenoites

Det här lyxiga champagnefärgade örngottet från Lenoites är gjort i 100 % mullbärssilke. Det finns i flera fina färger, du kan läsa mer om örngottet och klicka hem det här (länk till Lyko).

sidenörgnott lenoites

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3 stylingfavoriter med volymgaranti

Spana in skönhetsredaktörens handplockade tips för att maxa volymen.

1. Volumizing Blow Dry Mist, Olaplex

Nya Volumizing Blow Dry Mist från Olaplex är en lättdoserad spray som ger håret ett lyft. Applicera nära rötterna och aktivera med hjälp av fönvärme. Se mer och köp den här (länk till Lyko).

Volumizing Blow Dry Mist från Olaplex.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Liquid Spell, Davines

Den ikoniska moussen från Davines skapar volym och studs även i tunna hår tillsammans med värme. Det blir också glansigt men aldrig kladdigt. Läs mer och köp moussen här (länk till Åhlens).

Volumizing Blow Dry Mist från Olaplex.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läppbalsamet från apoteket hyllas av alla: ”En riktig hjälte”

3. Undone Volume & Texture Spray, Amika

Med denna spray kan du buffa upp håret med som sista piff i stylingen men också för att få skön dagen efter-känsla till nytvättat hår eller textur till halt hår som annars är knepigt att sätta upp. Läs mer och köp sprayen här (länk till Parfym.se).

Undone Volume & Texture Spray från Amika.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar
1:03

Efter reklamen: Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

(1:03)

Slå på ljud
Mest läst