Medan vissa försöker dölja sitt grånande hår, så börjar allt fler omfamna silverhåret, och väljer att bli helt gråhåriga i stället för att fortsätta färga över det. Stjärnor som Andie MacDowell, Allison Janney och Jodie Foster har alla valt att bli mer eller mindre gråhåriga bara det senaste året, och fler lär följa deras exempel.

Nu har grått hår blivit så trendigt att även personer som inte är gråhåriga naturligt än vill ha den eftertraktade hårfärgen.

– Den här årstiden kommer vi verkligen se att kvinnor fortsätter omfamna sitt gråa hår, säger hårstylisten James Pryce till Glamour.

De som färgar sig till grått hår är ofta ute efter en pärlemoliknande nyans, med hinter av silver och lila skiftningar. Håret ska vara så glansigt att det påminner om insidan av ett ostronskal, skriver magasinet.

Det här vanliga misstaget kan göra att ditt hår börjar mögla

Men hur gör man då för att få den perfekta silvermanen, vare sig man är gråhårig naturligt eller inte? Det finns nämligen en del att tänka på.

Svårare om man är brunett

Om du har mörkt hår kommer resan till den perfekta silvermanen vara lång och krånglig, om du inte väljer att låta naturen ha sin gilla gång.

– För att kunna bli gråhårig måste man bleka håret till en ren blond nyans och sen tona det med en egenblandad grå mixtoning, säger Sapphire Driver, hårfärgsexpert på Bleach London.

Här är de trendigaste hårfärgerna i höst

Välj rätt nyans för din hudton

När du ska välja en nya hårfärg är det viktigt att det blir rätt nyans till hudton. Vill du ha grått hår så kan olika varianter av det gråa passa olika bra.

– Det finns en risk att grått kan ta bort färg i huden om det inte är balanserat. De mer kalla hudtoner kan tycka att det är svårare att passa i grått, medan någon med mer värme och rosa hy kan tycka att det är riktigt snyggt.

Behandla det rätt

När man har blekt håret är det alltid viktigt med ordentlig efterbehandling, eftersom det sliter så mycket på håret. Investera i en bra hårmask som både stärker och återfuktar håret.

Balsammetoden – så får du friskare hår utan schampo

Mest läst