Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Trendigaste blonda hårfärgen i vinter – så hittar du rätt

26 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram/TT.
Varför inte lysa upp vintermörkret med en ljusare frisyr?
Snyggaste blonda hårfärg är varm och mustig, färgad i tjockare slingor – här är frisörens bästa tips för att hamna rätt.
Annons
7 kungligheter som varit både blonda och brunettaBrand logo
7 kungligheter som varit både blonda och brunetta

Vintern är i antågande, och vi är många som är sugna på att göra en uppdatering av det redan hösttrötta barret. Om du vill ljusa upp i rusket så är kanske en blondering den rätta vägen att gå – men vilken nyans ska man välja?

Trendigast i höst och vinter är att välja en varmare blond nyans till sina slingor eller uppljusning av håret. En mustig och rik blond färg, som går åt guld, gör att håret upplevs som glansigare lättare än om du färgar i en riktig isigt kall nyans. Den varmare hårfärgen hjälper också till att framhäva det varma i din hudton, vilket kan passa extra bra under vintermånaderna när vi känner oss lite gråa och glåmiga.

Frisörens bästa sätt att ljusa upp håret

Frisören Bianca Hillier, baserad i Los Angeles och expert på hårfärg, menar att ett annat bra alternativ för att ljusa upp håret är att satsa på en balayage. Till Refinery29 säger hon att det bästa är att ”måla band” av blond färg i håret, vilket både skapar kontrast samtidigt som det är snyggt när det växer ut också.

Annons

– Grövre slingor är inne just nu. Jag tycker om att beskriva färgen som blonda ”band”, istället för spaghetti-liknande ljusglimtar. De här banden ljusar upp hela håret. Tjockare slingor blir nyanserade men ger också hög kontrast – men det är inget som ser onaturligt ut, säger Bianca Hillier.

Under håret har det varit trendigt att placera de ljusaste slingorna runt ansiktet, i inramade så kallade ”money pieces”. Många kändisar har också valt att färga slingorna närmast ansiktet i en helt annan färg för att de ska sticka ut så mycket som möjligt.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons