Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Trendigaste frisyrerna i sommar – så klipper och stylar du håret

24 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/PEXELS.
Trendiga sommarfrisyrer.
Efter över ett år av pandemi kan det vara härligt att satsa på en ny pigg frisyr inför sommaren 2021, då vi förhoppningsvis kommer kunna umgås mer.
Här är sommarens trendigaste frisyrer, hårfärger och stylingknep!
Annons
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succéBrand logo
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succé

Coronapandemin har påverkat hela världen på många olika plan – och så även när det kommer till frisyrer och hårtrender.

Frisören Johan Hellström, som äger Björn Axéns, säger att det är fler utväxter än någonsin tidigare att ta hand om – men också att många har fått hår som mår bättre.

När det kommer till hårtrender så är det hetaste man kan göra sommaren 2021 att våga vara sig själv.

– Det finns inga fel, så länge det ser bra ut. Att få vara den man vill är på den globala agendan, och i dag applåderar vi det som sticker ut. Tidigare har det varit mer stereotypt, men vi börjar se en mångfald här nu och det är bejakat och uppskattat, säger Johan Hellström till Hälsoliv.

En annan trend är att folk vill ha frisyrer som inte kräver så mycket underhåll – håret ska vara lika snyggt både nyklippt och när det har vuxit ut en bit. Fortfarande vill många kunna undvika att gå allt för ofta till frisören.

Här är de stora hårtrenderna sommaren 2021

Snaggen är tillbaka

Natalie Portman har varit dösnygg i snagg!

Allt fler både kvinnor och män väljer att göra en buzzcut – alltså att snagga av sig håret. Den djärva frisyren gör att ansiktet hamnar i fokus. Samtidigt är det en oerhört praktisk frisyr som inte kräver någon styling eller underhåll. Akta dig bara i solen i sommar, har man en snagg kam man behöva använda solskyddsfaktor även på huvudet!

Annons

Lugg i alla dess former

2021 är luggens år. Gardinluggen från 70-talet har varit på tapeten en längre period, men nu börjar folk satsa på allt kortare luggar också.

Agneta Sjödin har rockat lugg.

– Luggen är tillbaka, i alla tänkbara längder! Gardin- och draperilugg, rakt avklippt lugg och så den extra korta, ojämna luggen som nästan ska se ut som att man klippt den själv. Luggen är den perfekta accessoaren till långt, hängande hår, eftersom det skapar en frisyr. Dessutom blir hästsvansen snygg med lugg.

Våga färg!

Att våga färga håret i en rolig färg kan verkligen pigga upp, och den trenden verkar vara här för att stanna. Nu är det hetast med lite urtvättade färger, snarare än de klara färgerna vi har sett innan.

Känns grönt eller blått hår för mycket, så är det vanligt att färga så kallade ”shadow roots”, vilket innebär att man färgar botten av håret mörkare och sedan slingar så det blir en mjuk övergång till ljusare toppar.

Annons

Så stylar du ditt hår

När det kommer till att styla håret så går tidigare nämnda trend om att vara sig själv igen även här. När du sa sätta upp håret i sommar så är det med en ambition om att framhäva din personlighet! Våga en busigt rufsig lugg eller surfarvågigt hår.

Passar det inte dig så kan man gå helt i andra riktningen – en stram knut med med scarf i håret är minst lika snyggt.

Ta hand om håret

En ökande trend är verkligen att ta hand om håret. Många har fått hälsosamt starkt hår under pandemin och vill nu göra vad som krävs för att inte håret ska bli slitet igen.

Tar man hand om håret kan man få lika friskt hår som Gisele Bündchen.

– Vi ser många friska hår nu. Människor stannar hemma mer och verkar även ha insett att inpackningar är något magiskt som hjälper oss att få fantastiskt hår. Min vision är att vi ska bli lika intresserade av att lära oss att ta hand om och styla håret som vi är av hudvård. Om man har ett superfriskt hår kan man göra mycket mer med det.

Annons