Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Därför ska du lufttorka håret – och så får du snyggt resultat!

19 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografGaron Piceli/pexels
låt håret lufttorka i sommar
Häng på den nya trenden med lufttorkad styling. Du sparar inte bara tid och energi - ditt hår kommer dessutom att må mycket bättre.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Hårfönar och värmeborstar är bra på många sätt men använder du dem för flitigt så har de en tendens att göra håret torrt och frissigt. Speciellt om du slarvar med värmeskyddet. Därför är det bra att låta håret lufttorka med jämna mellanrum. Du kommer märka att hårkvaliteten snabbt blir bättre. Dessutom är en mer naturlig look väldigt het just nu, lockar som stylats utan värme vårens TikTok-raket och de varmare månaderna perfekta för att lufttorka håret. Men hur gör du för att det inte bara ska se ovårdat ut? Här är några knep som ger en fräsch och naturligt snygg hårlook.

Det börjar i duschen

Börja alltid stylingen i duschen med hårvård som passar ditt hår och vad det behöver. Avsluta duschstunden med att dra ner temperaturen på vattnet. Det ger automatiskt mer glans då kallt vatten stänger fjällskiktet.

Annons

Torka håret med en mikrofiberduk snarare än din vanliga frottéhandduk. Det är snällare mot stråna, gör att håret torkar snabbare och motverkar friss. Redaktionens favorit Rapid Dry Hair Turban från Aquis. Den finns i flera färger, kostar 369 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Välj vårdande stylingprodukter

fuktcreme för håret som håller frisset borta

Applicera någon slags leave in-produkt som hjälper dig att få naturlig rörelse men samtidigt tillför fukt och ingredienser som ger en slätare yta och håller ihop det hela. High Dive från R+Co är toppen för dig med lite fall medan The Curl Cream från Budgie ger finare och mer definierad form till lockigt hår.

Annons

High Dive från R+Co kostar 319 kr och finns här (reklamlänk).

prisvärd stylingcreme för lockar

The Curl Cream från Budgie kostar 199 kr och finns här (reklamlänk).m

Var noga med verktygen

borste som går fint att använda i fuktigt hår

Red ut med en bredtandad kam eller en borste som är designad för att användas i fuktigt hår, t ex Wet Hair Brush Detangling & Blowout från Björn Axén. Den kostar 249 kr och finns här (reklamlänk).

Har du lite längre hår? Då kan det vara bra att låta det lufttorka i en fläta eller linda upp håret runt en ren strumpa att få in lite naturlig rörelse. Annars kan det hänga ut sig medan det torkar. Spana in Hairtalkbyemelie, där kan du hitta steg för steg hur du går till väga för att styla lockar utan värme.

Annons