Största misstagen du kan göra med ditt hår
Slå på ljud

Känns ditt hår torrt, trött och slitet? Då kan vi med glädje meddela att det finns ett enkelt knep som kan förbättra din hårkvalitet – utan att det kostar skjortan. För att hålla frisyren frisk kan det nämligen räcka med att man investerar i två olika sorters schampo.

Så gör du hårinpackning med frukt: ”Luktar gott och håret är supermjukt"

Flera amerikanska medier har skrivit om effekterna av att använda två schampon istället för ett när man tvättar håret, däribland Good Housekeeping som för ett par år sedan gjorde en intervju med kändisfrisören Jen Atkin.

– En sak som jag alltid rekommenderar personer jag träffar är att använda två olika typer av schampo. Det beror på att håret i hårbotten skiljer sig från håret i topparna, särskilt om du har långt hår, förklarar Jen.

Volym i rötterna och fukt i resten av håret

Jen Atkin, som bland annat har arbetat tillsammans med Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Bella Hadid och familjen Kardashian, berättar vidare att många upplever att deras hår är fetare vid hårbotten och torrare och mer sprött vid topparna.

– Om så är fallet, använd ett volymschampo i rötterna och ett reparerande och återfuktande schampo i resten av håret. Det kommer göra stor skillnad.

4 snabba frisyrtips till teams-mötet

Att anpassa ditt schampo efter var du applicerar det är alltså ett smart och enkelt knep för att hålla håret friskt och fräscht. Dessutom förklarar Jen Atkins att förbättrad hårkvalitet även gör att din styling håller längre. Med andra ord: En härlig extra bonus!

Artikelinspiration: Good Housekeeping

Foto: TT

Det här händer med ditt hår när du slutar tvätta det

Mest läst