Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Därför ska du alltid tvätta håret med två olika schampon

04 mar, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Tvättar du, som så många andra, håret med ett och samma schampo? Då kan det vara läge att tänka om. I alla fall om du upplever att din hårkvalitet inte är vad den borde vara.
Annons
Största misstagen du kan göra med ditt hårBrand logo
Största misstagen du kan göra med ditt hår

Känns ditt hår torrt, trött och slitet? Då kan vi med glädje meddela att det finns ett enkelt knep som kan förbättra din hårkvalitet – utan att det kostar skjortan. För att hålla frisyren frisk kan det nämligen räcka med att man investerar i två olika sorters schampo.

Flera amerikanska medier har skrivit om effekterna av att använda två schampon istället för ett när man tvättar håret, däribland Good Housekeeping som för ett par år sedan gjorde en intervju med kändisfrisören Jen Atkin.

– En sak som jag alltid rekommenderar personer jag träffar är att använda två olika typer av schampo. Det beror på att håret i hårbotten skiljer sig från håret i topparna, särskilt om du har långt hår, förklarar Jen.

Volym i rötterna och fukt i resten av håret

Jen Atkin, som bland annat har arbetat tillsammans med Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Bella Hadid och familjen Kardashian, berättar vidare att många upplever att deras hår är fetare vid hårbotten och torrare och mer sprött vid topparna.

– Om så är fallet, använd ett volymschampo i rötterna och ett reparerande och återfuktande schampo i resten av håret. Det kommer göra stor skillnad.

Att anpassa ditt schampo efter var du applicerar det är alltså ett smart och enkelt knep för att hålla håret friskt och fräscht. Dessutom förklarar Jen Atkins att förbättrad hårkvalitet även gör att din styling håller längre. Med andra ord: En härlig extra bonus!

Artikelinspiration: Good Housekeeping

Foto: TT

Annons