Att småprata om ditt och datt med sin frisör är något som hör till ett besök i hårsalongen, tycker många – kanske speciellt i dessa tider när social kontakt inte är lika vanligt i vardagen som innan.

Men trots det är det många som går i motsatt riktning – och i stället vill slippa prata medan de sitter och får håret klippt.

I Efter fem på TV4 tar Axel Pileby och Tilde de Paula Eby upp den nya trenden med tyst klippning, där man som kund redan i sin bokning kan bestämma att man inte vill prata under frisörbesöket.

– Det har tydligen blivit väldigt populärt, bland killar och tjejer, äldre och yngre, säger Axel Pileby i Efter fem.

Jennifer Lopez chockar med nya frisyren

Därför väljer fler tyst klippning – är stressade

Han hänvisar till en artikel i Hallandsposten, där salongschefen Matilda Hansson berättar om hur hennes salong har börjat med tysta klippningar, och att det blir allt mer populärt.

– Det känns som att folk är stressade. För en del, till exempel småbarnsföräldrar, kan frisörbesöket, ansiktsbehandlingen eller massagen vara den enda stunden där de får lugn och ro. Vissa bokar tyst klippning ena gången för att de kanske har fullt upp just då och nästa gång väljer de vanlig klippning, säger Matilda Hansson till Hallandsposten.

Matilda konstaterar att det även kan vara skönt för frisörerna att få en tyst paus i jobbet, när de har många kunder på en dag.

Men TV4-programledaren Tilde de Paula Eby verkar inte själv så sugen på att testa den nya trenden – hon tycker om att prata med sin frisör.

– Jag och Emma har mycket att prata om när hon färgar bort allt det gråa, säger Tilde de Paula Eby i Efter fem.

Frisörens tips: Så blir du snyggast i ditt gråa hår

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: