Artikeln innehåller reklamlänkar
Micellärt vatten

Miceller water, eller micellärt vatten som det heter på svenska har de senaste åren blivit väldigt populärt i beautyvärlden. Idag har de flesta producenter av hudvårdsprodukter ett alternativ att erbjuda den som är nyfiken och vill prova. Men vad är egentligen micellärt vatten? Och varför är det bra för vår hud?

Rengör med miceller water

Varför ska man använda micellärt vatten?

Micellärt vatten rengör huden på ett skonsamt sätt. På morgonen kan det räcka med att stryka just micellärt vatten över huden med hjälp av bomullspads för att få bort orenheter som huden gjort sig av med under natten. De flesta varianter behöver heller inte skölja bort det utan du kan rengöra utan att utsätta huden för vatten. Det sägs att man från början tog fram micellärt vatten för att små barn och människor med olika typer av hudsjukdomar skulle kunna rengöra sin hud utan att irritera hudens barriär.

Vad är micellärt vatten?

Det påminner om vanligt vatten men är egentligen små micellära partiklar som drar till sig smuts och sminkrester. En bra jämförelse är magneter, för det micellära vattnet drar till sig dina orenheter. Är du osminkad kan det räcka att rengöra din hy med detta. Det är även din ultimata resekompis, då det finns varianter som ersätter hela hudrutinen du har hemma. Så istället för att trycka ner flera produkter i necessären räcker det med ett micellärt vatten!

11 bra micellära vatten

Här är några favoriter bland det stora utbudet av micellärt vatten, som du hittar i butiker i dag:

miceller water Eucerin

1. Eucerins Micellar Water 3in1 är rengöring, makeup remover och toner i ett. Det perfekta rese-sällskapet helt enkelt. Det återfuktar ordentligt med hyaluronsyra. Här kan du köpa det (länk till Apprl)

NCP miceller water

2. NCP Micellar Water är helt vegansk och tar även bort resterna av makeup runt ögonen och i ansiktet. Du får fräsch hy och härlig lyster. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Filorga miceller water

3. Ett djupt rengörande och återfuktande micellärt vatten, från Filorga som är perfekt för den som vill ha en enkel och snabb rengöring utan vatten. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Rituals miceller water
Bioderma miceller water

5. Ett lugnande miceller water från Bioderma, som verkligen är en favorit hos dem med känslig hy. Här kan du köpa det (länk till Apprl)

Vichy miceller water

6. Vichys micellära vatten är utvecklad för känslig hy och innehåller mineraliserande thermalskt källvatten och provitamin B5 som ger huden energi. Här kan du köpa det (länk till Apprl)

Estelle & Thilde miceller water

7. Ekologiskt rengöringsvatten från Estelle & Thild som innehåller tensider från kokos som rengör huden utan att påverka de naturliga fuktnivåerna. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Dior miceller water

8. Diors micellära vatten innehåller malva från deras egna trådgårdar, som stimulerar fukttillförseln till cellerna. Det innehåller även lugnande echinacéa-blomma. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Avéne miceller water

9. Avène har tagit fram ett micellärt vatten som reglerar talgproduktionen och lämnar huden ren, matt och återfuktad. Här kan du köpa det (länk till Apprl)

Lumene miceller water

10. Om du föredrar att rengöra huden med en gel, finns den här oljefria micellära gelen från Lumene som hjälper huden att se uppfriskad, matt och ren ut. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

Codage miceller water

11. Ett micellärt vatten från Codage, som förutom är en skonsam rengöring stimulerar hudens cellförnyelse. Här kan du köpa det (länk till Apprl)

LÄS MER:

Solskydd med högt spf – för både ansikte och kropp

Så får du vårfräsch hy – peeling som gör underverk för ditt ansikte