Artikeln innehåller reklamlänkar
Bra peeling för huden

Är din hy trött och glåmig efter en lång och grå vinter? Då kan du enkelt ge den ett nytt liv genom att rengöra ansiktet med en bra peeling.

Korn-, enzym-, eller syrapeeling – vad är skillnaden?

Idag pratas det en hel del om kemisk peeling, vilket är ett samlingsnamn för olika behandlingar med syror, till exempel BHA och AHA. Det löser upp bindningarna mellan de gamla och nya hudceller så du enklare blir av med de döda hudcellerna. De kan ofta komma på en bomullspad som du ska svepa över din hy. Det som är viktigt att tänka på när du använder syra är att använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor efteråt, då huden blir extra känslig för sol.

Enzympeeling kommer ofta i form av en kräm eller gel som du lägger på ansiktet som en mask. Du kan ta ett bad eller en kopp te medan den tar bort dina döda hudceller.

Kornpeeling är den klassiska peelingen som rengör huden med hjälp av socker, krossat mandelskal, salt med mera. Dessa passar dig som verkligen vill skrubba ditt ansikte – men inte för dig med känslig hy eller acne.

11 riktigt bra ansiktspeeling

Enzympeeling

NCP enzym peeling

1. Den här peelingen från N.C.P Essentials gör underverk för en flammig, trött hud. Applicera på rengjort ansikte och låt verka i 10-15 minuter innan du sköljer av det med vatten. Kan användas var tredje dag och ger en fantastisk lyster. Här kan du köpa den (länk till butik)

Dermalogica enzym peeling

2. Ett risbaserat enzympulver från Dermalogica som är skonsam för huden och kan användas dagligen. Pulvret aktiveras vid kontakt med vatten. Den gör huden mjuk och reducerar ojämn pigmentering. Här kan du köpa den (länk till butik)

Bioline enzym peeling

3. En mild men effektiv enzympeeling från Bioline, som du applicerar på torr hud och hals och sedan låter verka mellan 4-8 minuter då den löser upp dina döda hudceller. Här kan du köpa den (länk till butik)

Emma S enzym peeling

4. Den här enzympeelingen från Emma S innehåller både AHA- och BHA-syror som löser upp pormaskar och ger din hy bättre fuktbalans. Den kan användas två gånger i veckan och ska bara ligga på huden i en minut. Huden kan bli rödaktig efteråt men det lägger sig efter ett tag. Här kan du köpa den (länk till butik)

Syrapeeling

Medik8 pads anit acne
Exuviance peeling pads

6. En annan syrapeeling som kommer på pads är Exuviance Skinrice bionic tonic. Padsen ligger i en blandning av PHA-syror, marina extrakt, eucalyptus och gurka som både återfuktar och vårdar huden. En bra start på dagen, helt enkelt. Här kan du köpa dem (länk till butik)

The ordinary syra peeling

7.  Den här peelingen från The ordinary är en blandning av AHA och BHA som ska sitta på huden i max 10 minuter. En prisvärd peeling som rengör på djupet och ger ökad lyster. Här kan du köpa den (länk till butik)

Kornpeeling

Lumene skrubb med björkbark

8. Skrubba ansiktet med björkbark, någon? Jo, denna underbara skrubb från Lumene lämnar huden ren och med en avsvalkad känsla. Vi älskar just det, den kylande effekten. Ett riktigt fynd! Här kan du köpa den (länk till butik)

Babor peeling ansikte
Senasi mask peeling
Mario Badescu ansiktsskrubb

11. Mario Badescu har tagit fram denna ansiktspeeling som rengör med sina små bitar av hasselnötter och mandlar. Honungen lägger sig som en tunn skyddande yta. Massera försiktigt in i våt hud och rengör sedan ansiktet. Här kan du köpa den (länk till butik)

LÄS MER:

Fuktgivande ansiktskrämer för en strålande vårhy

Läppglans med spf – skydda läpparna mot vårsolen

Dagkrämer med spf – ett måste när vårsolen kommer

Mest läst