Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snyggaste benorna i håret – som passar dig bäst

15 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Moss och Naomi Campbell.
Mittbena, sidobena eller ojämn bena – vad är egentligen bäst och mest praktiskt?
Vilken bena som passar bäst för just ditt hår beror på en rad olika saker.
Här är fördelarna med de olika benorna i håret, och så vet du vad som blir snyggast på dig!
Annons
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyrBrand logo
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr

Många av oss har nog haft samma bena i håret under många år – men det behöver inte nödvändigtvis vara den bena som passar dig, din stil och din livsstil bäst. Det finns olika fördelar med olika benor, och det kan också vara kul att variera efter kläder och sammanhang!

Här är skillnaderna som olika benor i håret kan göra för ditt utseende!

Mittbena

Mittbenan är ett riktigt klassiskt val, som aldrig slutar vara trendig. Mittbena kan göra att ansiktet ser lite rundare ut än om du har sidbena, och har du tunt hår kan en mittbena göra att håret ser fylligare ut, då du har lika mycket hår på varje sida. Det är också den bena som många väljer till lugg, inte minst den snygga gardinluggen.

Annons

Mittbenan går att styla på många olika sätt. Antingen låter du håret hänga rakt och glansigt à la Naomi Campbell, eller så väljer du en busigare look som du får till med vågigt hår och saltvattenspray.

Naomi Campbell.
Naomi Campbell älskar sin mittbena.

Sidbena

En sidbena ramar in ansiktet, och mjukar upp ansiktsdragen. Det ger ofta bra balans åt ansiktet. Om du vill ge håret mer volym på ett kick är det ett bra knep att byta sida på benan och ta hjälp av lite torrschampo för mer volym.

Vill du ha mer djup i frisyren med sidbena kan det vara bra att färga lite slingor som ger dimension till håret. Du kan också stoppa håret bakom ena örat och låta håret på den andra sidan hänga fritt.

Annons
Ashley Graham.
Ashley Graham har ofta sidbena.

Djup sidbena

En annan variant av sidbenan är den djupa sidbenan, som börjar vid utsidan av ögonbrynet. Den ger ofta ett glamouröst intryck, och är snyggt till en riktigt slickad frisyr. Du kan också använda den om du stylar håret i lösa Hollywood-lockar, för mer volym och en avslappnad känsla.

Michelle Yeoh efter Oscarsgalan.
Oscarsvinnaren Michelle Yeoh har gärna en djup sidbena.

Ojämn bena

För en mer avslappnad och ungdomlig känsla är den ojämna benan bäst – den ser obrydd och bohemisk ut, och är snygg till lite trassligt eller medvetet ostylat hår. Den är också användbar om du håller på att växa ut en gammal lugg, och om du inte vill dra uppmärksamhet till en utväxt som du inte hunnit färga.

Annons
Kate Moss.
Kate Moss håller hårt i sin bohemiskt avslappnade frisyr.

Zickzack-bena

Den här benan är lite mer dramatisk än de andra, men är ett roligt sätt att styla håret för att väcka lite uppmärksamhet. Allt du behöver är en fintandad kam och en del tålamod.

Charli D'Amelio.
Tiktok-stjärnan Charli D'Amelio vågar sig på en zickzack-bena.

Källa: Vogue.

Annons