Kate Moss och Naomi Campbell.
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr
0:47

Efter reklamen: 6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr

(0:47)

Slå på ljud

Många av oss har nog haft samma bena i håret under många år – men det behöver inte nödvändigtvis vara den bena som passar dig, din stil och din livsstil bäst. Det finns olika fördelar med olika benor, och det kan också vara kul att variera efter kläder och sammanhang!

Här är skillnaderna som olika benor i håret kan göra för ditt utseende!

Mittbena

Mittbenan är ett riktigt klassiskt val, som aldrig slutar vara trendig. Mittbena kan göra att ansiktet ser lite rundare ut än om du har sidbena, och har du tunt hår kan en mittbena göra att håret ser fylligare ut, då du har lika mycket hår på varje sida. Det är också den bena som många väljer till lugg, inte minst den snygga gardinluggen.

Mittbenan går att styla på många olika sätt. Antingen låter du håret hänga rakt och glansigt à la Naomi Campbell, eller så väljer du en busigare look som du får till med vågigt hår och saltvattenspray.

Naomi Campbell.

Naomi Campbell älskar sin mittbena.

Foto: Anthony Harvey/Shutterstock

Sidbena

En sidbena ramar in ansiktet, och mjukar upp ansiktsdragen. Det ger ofta bra balans åt ansiktet. Om du vill ge håret mer volym på ett kick är det ett bra knep att byta sida på benan och ta hjälp av lite torrschampo för mer volym.

Sharon Stones favoritschampo: ”Växte tillbaka”

Vill du ha mer djup i frisyren med sidbena kan det vara bra att färga lite slingor som ger dimension till håret. Du kan också stoppa håret bakom ena örat och låta håret på den andra sidan hänga fritt.

Ashley Graham.

Ashley Graham har ofta sidbena.

Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock

Djup sidbena

En annan variant av sidbenan är den djupa sidbenan, som börjar vid utsidan av ögonbrynet. Den ger ofta ett glamouröst intryck, och är snyggt till en riktigt slickad frisyr. Du kan också använda den om du stylar håret i lösa Hollywood-lockar, för mer volym och en avslappnad känsla.

Michelle Yeoh efter Oscarsgalan.

Oscarsvinnaren Michelle Yeoh har gärna en djup sidbena.

Foto: Sipa USA

Ojämn bena

För en mer avslappnad och ungdomlig känsla är den ojämna benan bäst – den ser obrydd och bohemisk ut, och är snygg till lite trassligt eller medvetet ostylat hår. Den är också användbar om du håller på att växa ut en gammal lugg, och om du inte vill dra uppmärksamhet till en utväxt som du inte hunnit färga.

Kate Moss.

Kate Moss håller hårt i sin bohemiskt avslappnade frisyr.

Foto: Stephen Lovekin/BEI/Shutterstock

Apoteksmärket alla pratar om just nu– hyllas av Hollywoodkändisar

Zickzack-bena

Den här benan är lite mer dramatisk än de andra, men är ett roligt sätt att styla håret för att väcka lite uppmärksamhet. Allt du behöver är en fintandad kam och en del tålamod.

Charli D'Amelio.

Tiktok-stjärnan Charli D'Amelio vågar sig på en zickzack-bena.

Foto: Jordan Strauss

Källa: Vogue.

Mest läst