Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vårens hetaste luggtrend det bästa av två världar

07 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, Pexels.
Att klippa lugg till våren är ett klassiskt sätt att ge frisyren ett lyft när solen kommer fram.
Om du länge känt att lugg inte är något för dig kan årets trendigaste lugg vara den perfekta lösningen.
– I det stora hela är det en lugg som ger det bästa av två världar, säger frisören George Northwood till Vogue.
Annons
Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Har du varit sugen på att klippa lugg, en länge känt att det inte är en look som passar dig, eller att det varit svårt att välja mellan de olika luggstilarna? Då kan vårens stora luggtrend vara perfekt för dig.

I vår är det hybriden bottleneck-luggen som är den stora trenden. Luggen är en blandning mellan en mer klassisk lugg och en utvuxen sådan, och är smickrande på alla olika sorters ansiktsformer och stilar.

– Bottleneck-luggen är en hybrid mellan en vanlig lugg och en utväxt sådan. Den blir längre på sidorna, och mynnar ut i en utväxt lugg i stort sätt. I det stora hela är det en lugg som ger det bästa av två världar, säger frisören George Northwood till Vogue.

Northwood har klippt lugg på stjärnor som Alexa Chung och Daisy Edgar-Jones genom åren.

Annons

Därför är luggen extra smickrande

Det som utmärker den trendiga luggen är alltså att den till skillnad från vanliga luggar där luggen har samma längd längs med hela ansiktet, så blir den längre ju längre ut mot tinningarna den kommer. Luggen sluttar alltså från mitten av ansiktet och utåt.

– De är riktigt smickrande, eftersom de bryter upp luggen lite. Det är den säkraste formen för alla ansiktsformer, säger han.

Speciellt personer med runt ansikte vet hur svårt det kan vara att hitta en lugg som inte gör att ansiktet ser bredare ut än det är, något många vill undvika.

– De flesta kan rocka den här, det är en universell stil på så sätt, men om du har riktgt lockigt och voluminöst hår är det viktigt att tänka på att det krävs lite jobb för att föna håret rakt till en liknande form, tipsar stjärnfrisören.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons